Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έγινε έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού το απόγευμα του Σαββάτου (13/7) πριν από τον φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Λίγες ώρες πριν το φιλικό των πράσινων επικράτησε χάος έξω από το «Απόστολος Νικολαϊδης», με πυροβολισμούς, συμπλοκές και τραυματίες, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να προψωρήσει σε 74 συλλήψεις μετά από τους πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται οι περισσότεροι από αυτούς να κατηγορούνται με σοβαρά ποινικά αδικήματα, σε ένα συμβάν που έγινε ακριβώς απέναντι από τη ΓΑΔΑ, με σκηνές που παραπέμπουν σε Φαρ Ουέστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο. Από τους τρεις τραυματίες οι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Ο ένας, γεννηθείς το 1986, έχει τραύμα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος, γεννηθείς το 2002, έχει διαμπερές τραύμα στην κοιλιά από αιχμηρό αντικείμενο. Ο τρίτος τραυματίας, γεννηθείς το 1999, μετά από ξυλοδαρμό, έφυγε από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου με την αστυνομία να προχωράει σε 74 προσαγωγές και ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκονται και 5 ανήλικοι. Άπαντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής. Το σοκαριστικό είναι ότι στις 7 το απόγευμα και με τους δρόμους γεμάτους από κόσμο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν από το ματς, ξέσπασαν επεισόδια και έπεσαν πυροβολισμοί.

Τι κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:

18 μοτοσικλέτες
Καταγραφικό από κατάστημα με την επωνυμία BABYLON
Κινητά τηλέφωνα
Κράνη
1 σφαίρα 0,22mm επι του οδοστρώματος
Μαχαίρι
Γάντια
Γκλοπ
Περιλαίμια

Τα αναποτελεσματικά μέτρα

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα και για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα, χρειάζεται αναθεώρηση των καταστάσεων αλλά και των επιλογών που δεν απέδωσαν.

Κανείς δεν πιστεύει πως οι αποφάσεις που είχε πάρει η Κυβέρνηση είναι αποτελεσματικές κι αυτό το αποδεικνύει η πραγματικότητα. Το αποδεικνύουν τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν σήμερα το απόγευμα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Τα μέτρα που είχαν ληφθεί και οι αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση είναι αναποτελεσματικά και προφανώς δεν πείθουν κανέναν.

Πως άλλωστε να πειστεί κάποιος ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να βάλουν τέλος στην βία των γηπέδων, όταν βλέπει ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, δυο ώρες πριν από την έναρξη αγώνα.

Κι όχι σε κάποιο σημείο της πρωτεύουσας, αλλά απέναντι από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.