Ο Κάρλος Αλκαράθ «υπέγραψε» με εντυπωσιακό τρόπο την αλλαγή «φρουράς» στο παγκόσμιο τένις, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησε το φετινό Wimbledon φανερώνει τις τεράστιες δυνατότητες και φυσικά το αστείρευτο ταλέντο του.

Φάνηκε ξακπάθαρα ότι ο Ισπανός τενίστας είναι το παρών και το μέλλον των κορτ δείχνοντας την ανωτερότητα του μ’ έναν εκπληκτικό τρόπο απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 21χρονος Αλκαράθ έκανε τον σημερινό τελικό να μοιάζει με… προπόνηση κι απέναντι του ήταν ένας μύθος του αθλήματος.

Γιατί όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει το όνομα Τζόκοβιτς για το παγκόσμιο τένις.

Κι όμως ο τρόπος που αγωνίστηκε στον σημερινό τελικό ο Ισπανός επιβεβαιώνει ότι ο επόμενος «βασιλιάς» του παγκοσμίου τένις είναι εδώ.

Και τι δεν έκανε στον σημερινό τελικό Αλκαράθ απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο. Υπήρξαν στιγμές που όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας τι μπορεί να καταφέρει ο νεαρός Ισπανός.

Ακόμα και ο Νόλε αδυνατούσε να πιστέψει σε κάποιες στιγμές τα «χτυπήματα» του Αλκαράθ, δείγμα κι αυτό του ταλέντου που έχει ο 21χρονος, ο οποίος δείχνει ικανός να γράψει ιστορία.

Το τένις θαύμασε τα τελευταία τριάντα χρόνια, τρεις τεράστιους αθλητές, τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς. Για να μην πάμε σε παλιότερες εποχές και θυμηθούμε Μποργκ, ΜακΈνρο, Λεντλ και Σάμπρας.

Κι όμως αυτά που κάνει ο Αλκαράθ σε ηλικία 21 ετών είναι αναμφίβολα μοναδικά και τα συγχαρητήρια του Νόλε στο φινάλε του τελικού αποδεικνύουν το μεγαλείο του συγκεκριμένου αθλητή.

Ο Αλκαράθ κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Wimblendon και το έκανε να φαίνεται τόσο απλό σήμερα, απέναντι σε ένα μυθικό όνομα.

Ο Ισπανός τενίστας έπαιξε τένις από το μέλλον, φέρνοντας τον αντίπαλό του σε πολύ δύσκολη θέση. Όσο κι αν προσπάθησε ο Σέρβος ν’ απαντήσει στο παιχνίδι του Αλκαράθ δεν τα κατάφερε.

Κι αφού δεν τα κατάφερε ο Τζόκοβιτς δεν υπάρχει κανένας να τα καταφέρει, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Ο Αλκαράθ φαντάζει ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε είναι ανίκητος και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς είναι δεδομένο πώς μπορεί να ξεπεράσει τους μύθους που αναφέραμε σε προηγούμενες γραμμές.

Ίσως για κάποιους ν’ ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτό που παρουσιάζει ο Αλκαράθ στα 21 του χρόνια είναι ανεπανάληπτο. Είναι αναμφίβολα ο νέος «βασιλιάς» των κορτ και το παιχνίδι του οδηγεί το τένις σε νέα «μονοπάτια».

Στο πρόσωπο του Αλκαράθ διακρίνει κάποιος την εξέλιξη στο τένις, διακρίνει τον τενίστα που ήδη δείχνει το δρόμο για το μέλλον.

Ο Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ιπποτικά την ανωτερότητα του αντιπάλου του και αυτό είναι ένα ακόμα «παράσημο» για τον νεαρό Ισπανό.