Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τελικός Euro 2024: Ισπανία «ψηφίζει» η Φον ντερ Λάιεν, Αγγλία θέλει η γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο

Τελικός Euro 2024: Ισπανία «ψηφίζει» η Φον ντερ Λάιεν, Αγγλία θέλει η γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο

H μεγάλη «μάχη» της Ισπανίας με την Αγγλία και το ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

«Δαγκωτό» Ισπανία ψηφίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει του αποψινού τελικού του Euro 2024 της Φούρια Ρόχα με την Αγγλία, προκειμένου να παραμείνει το τρόπαιο στην Ε.Ε. .

«Σ’ αυτόν τον τελικό η καρδιά μου χτυπά για την Ισπανία. Η Αγγλία έχει επίσης σπουδαία ταλέντα και παίκτες. Ωστόσο σ’ αυτό το τουρνουά, η ισπανική ομάδα έχει δείξει σταθερά ποδοσφαιρικές ικανότητες κοντά στην τελειότητα. Ελπίζω πως η Ισπανία θα διασφαλίσει ότι το ευρωπαϊκό τρόπαιο θα παραμείνει σε γυάλινη θήκη στην Ενωση μας», δήλωσε στην «Τέλεγκραφ».

Η γερμανίδα πολιτικός και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον 17χρονο πλέον, Λαμίν Γιαμάλ, τον οποίον περιέγραψε ως «απλά απίστευτο».

Δεν πρέπει να διαφεύγει πάντως το γεγονός πως την Πέμπτη, 18 Ιουλίου θα κριθεί το μέλλον της ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ψηφοφορία όπου δεν μετέχουν φυσικά οι Βρετανοί, αντίθετα με τους Ισπανούς.

Η στήριξη των Γερμανών στην Αγγλία

Το εντυπωσιακό είναι πως η γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο που ασχολήθηκε επίσης με τον τελικό, αστειεύτηκε στα social media εκφράζοντας την υποστήριξή της στην Αγγλία: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. Είκοσι δύο παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος οι Γερμανοί Αγγλοι πάντα νικούν. Ο,τι καλύτερο για τον τελικό της Κυριακής Αγγλία!».

Πολλοί είναι οι Γερμανοί που στηρίζουν την Αγγλία λόγω της ήττας της Μάνσαφτ από την Ισπανία στα προημιτελικά, η οποία, κατά την άποψή τους, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν καταλογίστηκε πέναλτι στην παράταση όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του ισπανού αμυντικού Κουκουρέγια. Ο Χάρι Κέιν ευχαρίστησε δημόσια τους Γερμανούς για τη στήριξή τους και την υπέροχη ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει για την ομάδα του.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης εφημερίδας «The National» η οποία υπό τον τίτλο «Η ώρα της ρεβάνς» ζητούσε από την Ισπανία να νικήσει τους Αγγλους με οποιοδήποτε κόστος.

Ως επιχειρήματα επικαλέστηκε τον υπερτουρισμό της Ισπανίας από Βρετανούς που πίνουν όλες τις μπύρες τους, λερώνουν τις πλατείες τους, τρώνε τηγανιτό πρωινό αντί το υπέροχο φαγητό τους, παίρνουν σύνταξη και αποσύρονται στις πόλεις τους προκαλώντας προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες τους.

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024