Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα, έκανε βουτιά και κολύμπησε στον ποταμό Σηκουάνα το Σάββατο 13/7, με τις γαλλικές αρχές να ελπίζουν ότι αυτή η κίνηση θα δείξει πως ο ποταμός της πρωτεύουσας είναι αρκετά καθαρός και έτοιμος για τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ουντέα Καστέρα βιντεοσκοπήθηκε από την τηλεόραση BFM καθώς κολυμπούσε για λίγο στον Σηκουάνα κοντά στις γέφυρες Alexandre III και Invalides, μαζί με τον Παραολυμπιονίκη του τριάθλου Αλέξις Χανκικουά.

Ο ποταμός χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι και οι Γάλλοι έχουν προγραμματίσει να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες της μαραθώνιας κολύμβησης αλλά και της κολύμβησης του τριάθλου.

Ωστόσο, οι αναλύσεις που γίνονται καθημερινά στο νερό δείχνουν πως ακόμη δεν είναι κατάλληλος όσο οι διοργανωτές έχουν ξοδέψει αστρονομικά ποσά στην προσπάθειά τους να τον καθαρίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υποσχέθηκε επίσης να κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να σηματοδοτήσει την άφιξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και την καταλληλότητα του νερού για κολυμβητικούς αγώνες ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως θα πιει νερό από τον ποταμό.

Δείτε την ανάρτηση: