Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς: «Ο Αλκαράθ ήταν καλύτερος σε κάθε τομέα του παιχνιδιού»

Τζόκοβιτς: «Ο Αλκαράθ ήταν καλύτερος σε κάθε τομέα του παιχνιδιού»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και για το μέλλον του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon, τονίζοντας πως ο Ισπανός ήταν καλύτερος σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Παράλληλα ο Σέρβος αναφέρθηκε στο μάλλον του, αλλά και για το τι χρειάζεται ώστε να επιστρέψει στο 100% της υγείας του.

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς:

«Συγχαρητήρια στον Κάρλος, άξιζε να κερδίσει σήμερα, ήταν ο καλύτερος παίκτης από την αρχή ως το τέλος. Συνολικά, ένιωσα στο court ότι ήμουν κατώτερος. Αυτό είναι, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Έπαιξε κάθε χτύπημα καλύτερα από εμένα. Δε νομίζω να μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.

Ίσως να ωθήσω τον εαυτό μου λίγο, να αναμείξω τον κόσμο. Αυτό συνέβη στο τρίτο σετ. Δεν μου επέτρεψε να έχω εύκολους πόντους στο σερβίς μου, το διάβαζε. Έπαιζε με ποικιλία. Δεν τον έχω δει να σερβίρει έτσι, για να είμαι ειλικρινής, 136 μίλια. Ίσως να έχασα κάτι στο τουρνουά, αλλά δεν τον έχω δει ποτέ να σερβίρει τόσο γρήγορα. Μάλλον θα είχε μια καλή προπόνηση χθες στο σερβίς! Συνολικά ήταν καλύτερος.

Νομίζω ότι ήταν καλύτερός μου σε κάθε τομέα του παιχνιδιού: στην κίνηση, στο πώς χτυπούσε την μπάλα, στο σερβίς, σε όλα. Αν κάποιος μου έλεγε πριν από τρεις εβδομάδες ότι θα έπαιζα στον τελικό του Wimbledon, θα το έπαιρνα! Σίγουρα, όμως, αισθάνομαι απογοήτευση.

Είναι πικρή η γεύση όταν χάνεις σε τελικό με αυτόν τον τρόπο. Στην τελική, πρέπει να είναι επιτυχία για εμένα και την ομάδα μου να φτάνεις στον τελικό και να χάνεις από τον καλύτερο παίκτη του τουρνουά, χωρίς αμφιβολία. Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και βρίσκω ατέλειες, ήδη τις βλέπω. Πράγματα που ίσως θα μπορούσα να εκτελέσω καλύτερα. Δε νομίζω να άλλαζα πολλά, για να είμαι ειλικρινής, μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή μπορούσες να δεις ότι είναι τουλάχιστον μισό βήμα καλύτερος από εμένα σε όλα».

Για το μέλλον του: «Έχω την πρόθεση να παίξω στους Ολυμπιακούς και το US Open, ελπίζω να παλέψω για ένα μετάλλιο για τη χώρα μου. Σε διαφορετική επιφάνεια, προφανώς, και εκεί που τραυματίστηκα πριν από μερικές εβδομάδες. Να δούμε πώς θα είμαι σωματικά και πνευματικά.

Μακάρι να βρω το σωστό τένις, διότι θα χρειαστώ ό,τι έχω και περισσότερα για να παίξω στον τελικό των Ολυμπιακών. Θα ήθελα να επιστρέψω εδώ του χρόνου. Δεν σκέφτομαι τώρα ότι ήταν το τελευταίο μου Wimbledon. Δεν έχω όρια στο μυαλό μου, θέλω να συνεχίσω και να παίζω για όσο νιώθω ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο».

Για το ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να επανέλθει στο 100%: «Στο matchup με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο – μαζί με τον Γιάνικ είναι μακράν οι καλύτεροι φέτος – δε νιώθω ότι είμαι σε αυτό το επίπεδο. Για να έχω την ευκαιρία να νικήσω αυτούς τους παίκτες στα τελευταία στάδια ενός Grand Slam ή στους Ολυμπιακούς, θα πρέπει να παίξω καλύτερα από ό,τι σήμερα και να νιώσω καλύτερα από ό,τι σήμερα. Θα δουλέψω πάνω σε αυτό, δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει πρώτη φορά. Στις αντιξοότητες, συνήθως ανεβαίνω, μαθαίνω και γίνομαι πιο δυνατός. Αυτό θα κάνω».

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024