Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει πως η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όμως δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση.

«Δεν πιστεύουμε ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ οργανώθηκε από τις σημερινές αρχές» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον Τραμπ για το περιστατικό

«Όμως η ατμόσφαιρα γύρω από τον υποψήφιο Τραμπ προκάλεσε αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική.

Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες απομάκρυνσης του Τραμπ από την πολιτική σκηνή – με τη χρήση πρώτα νομικών εργαλείων, τα δικαστήρια, τις εισαγγελικές αρχές, τις  απόπειρες πολιτικής απαξίωσης του υποψηφίου- ήταν προφανές σε όλους τους εξωτερικούς παρατηρητές ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον Τραμπ για το περιστατικό.

Η νέα δήλωση Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βία στην Αμερική.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, τραυματίστηκε στο αφτί, σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε, αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην Πίστη μας και ανυποχώρητοι απέναντι στην κακία».

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ακόμη ότι ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.