Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η πορεία της σφαίρας που τον τραυμάτισε

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η πορεία της σφαίρας που τον τραυμάτισε

Πράκτορας του FBI εξηγεί την πορεία της σφαίρας που τραυμάτισε τον Ντόναλντ Τραμπ

Σοκ έχει προκληθεί μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Πρώην πράκτορας του FBI, δήλωσε πως η εικόνα που τράβηξε ο φωτογράφος, Νταγκ Μιλς, δείχνει μία σφαίρα να περνά δίπλα από τον πρώην πρόεδρος. 

Συγκεκριμένα, ο Νταγκ Μιλς, φωτογράφος των New York Times, τραβούσε πλάνα από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, ενώ ένα από αυτά δείχνει την πορεία της της σφαίρας την ώρα που πέρασε δίπλα από το κεφάλι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Αυτή είναι η εκτίμηση του Μάικλ Χάριγκαν, συνταξιούχου πράκτορα του FBI.

«Μπορεί να δείξει τη μετατόπιση του αέρα του βλήματος»

Στην συνέχεια, ο πρώην πράκτορας αναφέρει «Θα μπορούσε οπωσδήποτε να δείχνει τη μετατόπιση του αέρα λόγω βλήματος», δήλωσε ο κ. Χάριγκαν σε συνέντευξή του το βράδυ του Σαββάτου, αφού εξέτασε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης που κατέθεσε ο κ. Μιλς από τη συγκέντρωση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Η γωνία φαίνεται λίγο χαμηλή για να έχει περάσει μέσα από το αυτί του, αλλά δεν είναι αδύνατο αν ο ένοπλος έριξε πολλές σφαίρες.» Η βαλλιστική έδειξε ότι η αποτύπωση μιας σφαίρας, όπως πιθανότατα έκανε ο κ. Μιλς σε μια φωτογραφία, ήταν δυνατή, είπε ο κ. Χάριγκαν.

Ο κ. Μιλς χρησιμοποιούσε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ικανή να καταγράφει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου – εξαιρετικά γρήγορη για τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Η πορεία που διέγραψε η σφαίρα / Source: New York Times

Σημαντική είναι η ταχύτητα της σφαίρας

Ο άλλος παράγοντας είναι η ταχύτητα της σφαίρας από το πυροβόλο όπλο. Το Σάββατο οι αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν στον τόπο του εγκλήματος ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 από έναν νεκρό λευκό άνδρα που πιστεύουν ότι ήταν ο δράστης.

«Αν ο ένοπλος πυροβολούσε με τουφέκι τύπου AR-15, οι σφαίρες διαμετρήματος .223 ή 5,56 χιλιοστών που χρησιμοποιούν ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 3.200 ποδιών ανά δευτερόλεπτο όταν φεύγουν από το στόμιο του όπλου», δήλωσε ο κ. Χάριγκαν. «Και με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου, αυτό θα επέτρεπε στη σφαίρα να διανύσει περίπου τέσσερα δέκατα του ποδιού ενώ το κλείστρο είναι ανοιχτό.»

«Οι περισσότερες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή εικόνων από σφαίρες σε πτήση χρησιμοποιούν ειδικές κάμερες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για την κανονική φωτογράφηση, οπότε η σύλληψη μιας σφαίρας σε πλευρική τροχιά, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, θα ήταν μια στο εκατομμύριο και σχεδόν αδύνατο να πιαστεί, ακόμη και αν κάποιος ήξερε ότι η σφαίρα ερχόταν», είπε.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024