Ο πρόεδρος Μπάιντεν έλαβε μια πρώτη ενημέρωση για το τι συνέβη στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος χωρίς κάποιο άλλο σχόλιο.

Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο ανέφερε σε δήλωσή του ότι ενημερώθηκε και ότι η αστυνομία της πολιτείας βρισκόταν στο σημείο και συνεργαζόταν με ομοσπονδιακούς εταίρους.

Όσοι παρακολουθούν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ. Τραμπ υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας. Υποχρεούνται να περάσουν από ανιχνευτές μετάλλων. Και οι τσάντες και τα υπάρχοντά τους ελέγχονται για όπλα και μεγάλο αριθμό απαγορευμένων αντικειμένων.

Η Μυστική Υπηρεσία ζήτησε από τα μέλη των μέσων ενημέρωσης να αποχωρήσουν. Περίπου 20 λεπτά αφότου αποχώρησε από τη σκηνή, κηρύσσοντας τον χώρο της συγκέντρωσης τόπο εγκλήματος.

Από πλευράς της Μυστικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος “είναι ασφαλής” μετά από το περιστατικό στην Πενσυλβάνια. Ενας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, με ανάρτηση του στο X ανέφερε ότι “ο πρόεδρος ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεσή αντίδραση τους σε αυτό το αποτρόπαιο συμβάν. Είναι πολύ καλά και εξετάζεται σε τοπικό ιατρικό κέντρο”.

Τι συνέβη

Ο Τραμπ κατέβηκε εσπευσμένα από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης μετά από ήχους που ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί. Ο πρώην πρόεδρος φυγαδεύτηκε από τη σκηνή από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συγκέντρωσής του στο Μπάτλερ της πολιτείας της Πενσιλβάνια, το Σάββατο.

Η ακριβής πηγή των θορύβων ήταν ασαφής, αλλά το αυτί του κ. Τραμπ φαινόταν να αιμορραγεί έντονα καθώς κατέβαινε εσπευσμένα από τη σκηνή.Ο κ. Τραμπ έσκυψε γρήγορα μετά την έναρξη των θορύβων, με τον ήχο να προέρχεται από την κερκίδα στα αριστερά του σημείου όπου στεκόταν. Καθώς τα μέλη του πλήθους άρχισαν να ουρλιάζουν, ο κ. Τραμπ προστατεύτηκε από τη Μυστική Υπηρεσία με τα σώματά τους.