Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τουιτάρει ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Σάρα «είναι σοκαρισμένοι από την  επίθεση εναντίον του προέδρου [Ντόναλντ] Τραμπ» μετά τον τραυματισμό του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών. «Προσευχόμαστε για την ασφάλειά του και την ταχεία ανάρρωσή του», προσθέτει.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir γράφει «Ο Θεός να ευλογεί τον Τραμπ», προσθέτοντας ένα emoji καρδιάς.

Τι συνέβη

Ο Τραμπ κατέβηκε εσπευσμένα από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης μετά από ήχους που ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί. Ο πρώην πρόεδρος φυγαδεύτηκε από τη σκηνή από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συγκέντρωσής του στο Μπάτλερ της πολιτείας της Πενσιλβάνια, το Σάββατο.

Η ακριβής πηγή των θορύβων ήταν ασαφής, αλλά το αυτί του κ. Τραμπ φαινόταν να αιμορραγεί έντονα καθώς κατέβαινε εσπευσμένα από τη σκηνή.Ο κ. Τραμπ έσκυψε γρήγορα μετά την έναρξη των θορύβων, με τον ήχο να προέρχεται από την κερκίδα στα αριστερά του σημείου όπου στεκόταν. Καθώς τα μέλη του πλήθους άρχισαν να ουρλιάζουν, ο κ. Τραμπ προστατεύτηκε από τη Μυστική Υπηρεσία με τα σώματά τους.