Κανονικά θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του στην Πενσιλβάνια, σκεφτόταν να καθυστερήσει το ταξίδι του, ωστόσο, άλλαξε γνώμη και σήμερα (14/7) θα αναχωρήσει για το Μιλγουόκι όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Λόγω των φρικτών χθεσινών γεγονότων σκόπευα να καθυστερήσω το ταξίδι μου στο Μιλγουόκι για δύο ημέρες», ανέφερε ο  Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Ο 20χρονος δράστης της επίθεσης, ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων

Και πρόσθεσε: «Όμως δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, θα αναχωρήσω για το Μιλγουόκι, όπως ήταν προγραμματισμένο».

Το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο ξεκινά την Δευτέρα (15/7) στο Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (NRC), Μάικλ Γουότλι, δήλωσε στο Fox News ότι οι αρχές συνεργάζονται για την ασφάλεια του χώρου, έπειτα από μήνες προετοιμασιών.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος δράστης της επίθεσης, ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων αλλά είχε κάνει και μια δωρεά ύψους 15 δολαρίων σε μια επιτροπή δράσης των Δημοκρατικών όταν ήταν 17 ετών. Το κίνητρό του δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν.

Με εντολή Μπάιντεν επανεξετάζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του είπε ότι μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και έκανε γνωστό ότι διέταξε τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο κ. Τραμπ, ως πρώην πρόεδρος και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, έλαβε ήδη ένα αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και ήμουν συνεπής στην καθοδήγησή μου προς τη Μυστική Υπηρεσία για να του παρέχουν κάθε πόρο, ικανότητα και προστατευτικό μέτρο που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλειά του.

Δεύτερον, ζήτησα από τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο. Και τρίτον, διέταξα μια ανεξάρτητη αναθεώρηση της εθνικής ασφάλειας στη χθεσινή συγκέντρωση για να αξιολογήσω ακριβώς τι συνέβη και θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης αναθεώρησης και με τον αμερικανικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.