Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Η σωτήρια κίνησή του δευτερόλεπτα πριν την απόπειρα δολοφονίας του

Ντόναλντ Τραμπ: Η σωτήρια κίνησή του δευτερόλεπτα πριν την απόπειρα δολοφονίας του

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ "δεν είχε μετακινήσει το κεφάλι του την τελευταία στιγμή", το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν "πολύ χειρότερο", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έκανε μια κίνηση —δευτερόλεπτα πριν την απόπειρα δολοφονίας του— που κυριολεκτικά του έσωσε τη ζωή.

Ο 78χρονος Τραμπ, το Σάββατο (13/7) κατέβηκε εσπευσμένα από τη σκηνή στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, αφού ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί.

Λίγο μετά ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Truth Social αποκάλυψε πως δέχτηκε πυροβολισμό από μία σφαίρα η οποία διαπέρασε το «πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του» και ότι «υπήρξε μεγάλη αιμορραγία».

Η Secret Service των ΗΠΑ δήλωσε πως ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Thomas Matthew Crooks, είχε ρίξει «πολλαπλούς πυροβολισμούς» προς τη σκηνή από τον εξωτερικό χώρο της συγκέντρωσης.

«Το προσωπικό της Secret Service εξουδετέρωσε τον δράστη. Η Secret Service των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε γρήγορα με μέτρα προστασίας και ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Μιλούσε και γύρισε το κεφάλι του προς τα δεξιά…»

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ονόματι Βανέσα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν ο Τραμπ δεν είχε «κουνήσει το κεφάλι του» την τελευταία στιγμή.

«Ήμασταν έξι σειρές πίσω, ακριβώς μπροστά από το βήμα του. Τον βλέπαμε πολύ καλά», δήλωσε στο NBC News.

«Μιλούσε και μετακίνησε το κεφάλι του προς τα δεξιά για να κοιτάξει την οθόνη. Τότε ήταν που τον γρατσούνισε στο αυτί [η σφαίρα]», περιέγραψε η Βανέσα.

Ισχυρίστηκε ότι αν ο Τραμπ «δεν είχε μετακινήσει το κεφάλι του την τελευταία στιγμή», το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν «πολύ χειρότερο».

Επιμένοντας στον ισχυρισμό της Βανέσας, η παρουσιάστρια Dasha Burns εξήγησε ότι το διάγραμμα στο οποίο έστρεψε το βλέμμα του ο Τραμπ αναφερόταν στα ποσοστά μετανάστευσης υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε…»

Μετά το περιστατικό, το FBI επιβεβαίωσε ότι ένα άντρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας, ενώ άλλοι δύο παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τραμπ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε στο αυτί του, αλλά έκτοτε πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η στιγμή των πυροβολισμών:

«Με πυροβόλησαν με μια σφαίρα»

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Με πυροβόλησαν με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα».

Ο Τραμπ ευχαρίστησε επίσης τη Secret Service και τις Αρχές επιβολής νόμου της χώρας για την «ταχεία ανταπόκρισή» τους.

Πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Secret Service των Ηνωμένων Πολιτειών και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την ταχεία ανταπόκρισή τους στους πυροβολισμούς που μόλις έλαβαν χώρα στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που βρισκόταν στο συλλαλητήριο και σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά».

«Δεν θα φοβηθούμε»

Σε νεότερη δήλωσή του και πάλι στην πλατφόρμα Truth Social ο Τραμπ έγραψε μεταξύ άλλων πως «δεν θα φοβηθούμε».

«Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε (σ.σ. με κεφαλαία στο αρχικό κείμενο), αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην Πίστη μας και ανυποχώρητοι απέναντι στην κακία», έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

«Η αγάπη μας πηγαίνει στα άλλα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν και κρατάμε στην καρδιά μας τη μνήμη του πολίτη που σκοτώθηκε με τόσο φρικτό τρόπο. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και μην επιτρέποντας στο Κακό να νικήσει. Αγαπώ πραγματικά τη χώρα μας και σας αγαπώ όλους και ανυπομονώ να μιλήσω στο μεγάλο μας έθνος αυτή την εβδομάδα από το Ουισκόνσιν», πρόσθεσε.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024