Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία: Τουλάχιστον 29 τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ λόγω ισχυρής καταιγίδας

Σλοβακία: Τουλάχιστον 29 τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ λόγω ισχυρής καταιγίδας

Το μουσικό φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη και επρόκειτο να ολοκληρωθεί εχθές, Σάββατο

Μουσικό φεστιβάλ διακόπηκε εχθές στη Σλοβακία, αφού τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από καταιγίδα, από τη σφοδρότητα της οποίας καταστράφηκαν οι υπαίθριες εγκαταστάσεις, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το φεστιβάλ Pohoda ήταν σε εξέλιξη στη Τρέντσιν, στη δυτική Σλοβακία. Οι διοργανωτές αρχικά έκαναν λόγο για 8 τραυματίες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά στη συνέχεια ανέφεραν ότι είναι τουλάχιστον 15 και οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν ελαφρά τραύματα.

«Αφού εξετάσαμε πόσο χρόνο είχαμε στη διάθεσή μας για να βεβαιωθούμε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αποφασίσαμε να διακόψουμε το Pohoda 2024» αναφέρεται στον ιστότοπο του φεστιβάλ. Οι θεατές θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε διάφορες πόλεις της περιοχής.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη και επρόκειτο να ολοκληρωθεί εχθές, Σάββατο. Σύμφωνα με το aktuality.sk, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στη σκηνή όταν αυτή γκρεμίστηκε από την καταιγίδα. Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς και πυροσβέστες, οι οποίοι έψαξαν κάτω από τον μουσαμά χρησιμοποιώντας σκύλο και θερμική κάμερα.

Το τριήμερο φεστιβάλ Pohoda οργανώνεται από το 1997 και είναι αφιερωμένο σε διάφορα είδη μουσικής, με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών. Φέτος αναμένονταν περίπου 30.000 θεατές.

Καταστροφές σε όλη τη χώρα

Οι καταιγίδες στη δυτική και νότια Σλοβακία προκάλεσαν επίσης σοβαρές ζημιές στις υποδομές ενέργειας και μεταφορών.

Οι σιδηρόδρομοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Οι διεθνείς αμαξοστοιχίες EuroCity από τη Βουδαπέστη και την Πράγα εκτρέπονται επί του παρόντος μέσω της Ράικα», δήλωσε ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Σλοβακίας.

Στη δυτική Σλοβακία, καταιγίδες διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 135.000 ανθρώπους, λόγω κεραυνών, πεσμένων δέντρων και σπασμένων στύλων, σύμφωνα με αναφορές της Sme. Εκπρόσωπος της περιφερειακής εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η παροχή ρεύματος θα συνεχιστεί σήμερα.

Sports in

Αταμάν: «Ετοιμαστείτε για τους τελικούς του 2025»

Το μήνυμα του Εργκίν Αταμάν στους φίλους του Παναθηναϊκού εν όψει της επόμενης σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024