Ο κόσμος του θεάματος πενθεί και πάλι. Η Γκαμπριέλ Κάρτερις, συμπρωταγωνίστρια της Σάνεν Ντόχερτι στο Μπέβερλι Χιλς, 90210 στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Σάνεν Ντόχερτι, έγραψε στο Instagram: «Τόσο νέα – τόσο θλιβερό. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ξέρω ότι ο Λουκ είναι εκεί με ανοιχτές αγκάλες για να σε αγαπήσει».

«Αντιδρώ ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Λουκ, επειδή ως κάποια με καρκίνο – και μάλιστα έναν πραγματικά φρικτό καρκίνο στο 4ο στάδιο – νόμιζα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έφευγε. Έτσι, όταν ήταν ο Λουκ, πραγματικά με έριξε στα βαθιά»

Η Σάνεν Ντόχερτι, διάσημη για τον ρόλο της Μπρέντα Γουόλς στο Μπέβερλι Χιλς, 90210, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (13/7/2024) σε ηλικία 53 ετών. Τη θλιβερή αυτή είδηση επιβεβαίωσε η επί σειρά ετών εκπρόσωπός της, η Λέσλι Σλόαν. Ο θάνατος της Ντόχερτι σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τους θαυμαστές της και τους συναδέλφους της ηθοποιούς, καθώς αποτέλεσε μεγάλο μέρος μιας από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ’90.

Ουσιαστική σχέση

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο του 2015. Δημοσιοποίησε τη διάγνωσή της τον Αύγουστο του 2015. Η αρχική της θεραπεία περιελάμβανε χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ντόχερτι ήταν πολύ ανοιχτή σχετικά με την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2017, η Ντόχερτι ανακοίνωσε ότι νικάει τον καρκίνο. Μοιράστηκε αυτή την είδηση με αισιοδοξία και ανακούφιση. Ωστόσο, η χαρά ήταν βραχύβια, καθώς, στις αρχές του 2020, αποκάλυψε ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει και είχε προχωρήσει σε στάδιο 4.

Για την Ντόχερτι, αυτό ήταν ένα καταστροφικό χτύπημα, ειδικά καθώς ήρθε στο φως λίγο μετά το θάνατο του φίλου και συμπρωταγωνιστή της, Λουκ Πέρι.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο πάνελ του MegaCon Orlando, όπου εμφανίστηκε μαζί με έναν άλλο συμπρωταγωνιστή της, τον Τζέιμς Πρίστλεϊ, και μόνο η αναφορά του ονόματος του Λουκ την έκανε να δακρύσει. Η αντίδρασή της αποκάλυψε πόσο ουσιαστική ήταν η σχέση τους, πέρα από την απλή συνεργασία τους σε μια τηλεοπτική σειρά.

«Αντιδρώ ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Λουκ, επειδή ως κάποια με καρκίνο – και μάλιστα έναν πραγματικά φρικτό καρκίνο στο 4ο στάδιο – νόμιζα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έφευγε. Έτσι, όταν ήταν ο Λουκ, πραγματικά με έριξε στα βαθιά».

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2019, ο Λουκ Πέρι υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Μετά από πέντε ημέρες δυστυχώς, ο Πέρι πέθανε. Ήταν μόλις 52 ετών.

Ήταν η Σάνεν Ντόχερτι και ο Λουκ Πέρι κάτι περισσότερο από απλοί φίλοι;

Στη σειρά, οι χαρακτήρες τους, η Μπρέντα και ο Ντίλαν, είχαν μια δραματική και έντονη σχέση που οι θαυμαστές αγάπησαν πραγματικά. Η χημεία που επέδειξαν στην οθόνη ήταν μια απόδειξη των υποκριτικών τους ικανοτήτων και της ισχυρής δυναμικής μεταξύ του καστ, ένας συνδυασμός που συχνά οδηγεί τους θαυμαστές να κάνουν εικασίες για σχέσεις εκτός οθόνης μεταξύ των συμπρωταγωνιστών στην οθόνη.

Εκτός οθόνης, όμως, η Σάνεν και ο Λουκ ήταν απλώς καλοί φίλοι. Παρά το τι μπορεί να νομίζουν κάποιοι λόγω της έντονης χημείας τους στην οθόνη, δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους στην πραγματική ζωή. Σε διάφορες συνεντεύξεις, τόσο η Ντόχερτι όσο και ο Πέρι μιλούσαν ο ένας για τον άλλον με σεβασμό και αγάπη, αλλά πάντα στο πλαίσιο της φιλίας και του επαγγελματικού σεβασμού.

*Με πληροφορίες από: WGTC