Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο» στην 36χρονη Αρετή

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο» στην 36χρονη Αρετή

Είχε κάνει δύο καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της - «Ζήλευε και την ξυλοκοπούσε» λένε κάτοικοι - Το άγριο σκηνικό με τον ξυλοδαρμό στην παραλία

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 36χρονη Αρετή που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αμφιλοχία.

Ο πόνος ήταν ανείπωτος στο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην πόλη το απόγευμα της Δευτέρας (15/07), όπου έγινε η κηδεία της 36χρονης, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, τη ζωή της οποίας στέρησε ο ίδιος τους ο πατέρας, ο οποίος στη συνέχεια.

Τραγικές φιγούρες αυτού του ασύλληπτου δράματος η κόρη και ο γιος της, καθώς και οι γονείς της οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους και αποχαιρετούν για πάντα την αγαπημένη τους κόρη.


Στο πλευρό της οικογένειας συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες για να πουν το τελευταίο «αντίο» στη νέα γυναίκα που δολοφονήθηκε με καραμπίνα από τα χέρια του εν διαστάσει συντρόφου της.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα μικρά παιδιά της, που στερήθηκαν μητέρα και πατέρα μετά από την τραγωδία, και έμειναν ορφανά.

Ο ξυλοδαρμός στην παραλία

Ο γυναικοκτόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και για αυτό τον λόγο μάλιστα είχε πάρει μαζί του και την καραμπίνα πηγαίνοντας στο σπίτι της γυναίκας. Εκεί βρισκόταν η 13χρονη κόρη του ζευγαριού ενώ ο γιος τους ήταν στο σπίτι των γονιών του δράστη.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τη ζήλευε τρομερά και ότι την ξυλοκοπούσε, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο είχαν γίνει δύο καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 43χρονου.

Ένα από τα περιστατικά βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπου ο 43χρονος χτύπησε την 36χρονη Αρετή, με αποτέλεσμα εκείνη να πάρει τηλέφωνο τον γιο της και να του ζητήσει να καλέσει την Αστυνομία.

«Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε», ανέφερε η μητέρα της 36χρονης. Όταν η 36χρονη πήρε τον γιο της τηλέφωνο, το παιδί της είπε «μαμά πού είσαι;» και εκείνη απάντησε σύμφωνα με τη μητέρα της: «Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100, με σκοτώνει ο πατέρας (σου)».

Το όπλο που κατασχέθηκε και επιστράφηκε

Στις 12 Μαΐου τόσο η 36χρονη Αρετή όσο και ο 43χρονος, είχαν ανταλλάξει μηνύσεις για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Είχαν οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου όπου αθωώθηκαν. Μάλιστα οι αρχές είχαν κατασχέσει την κυνηγετική καραμπίνα του 43χρονου. Ο δικηγόρος του έκανε αίτημα επιστροφής καταθέτοντας την αθωωτική απόφαση με την επισήμανση ότι το κυνηγετικό όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως απειλητικό μέσο.

Οι αστυνομικοί κράτησαν το όπλο για 15 ημέρες προκειμένου να δουν αν υπάρξει άλλο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, και στη συνέχεια το επέστρεψαν. Με το ίδιο κυνηγετικό όπλο ο δράστης σκότωσε την Αρετή και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η γυναίκα προσπάθησε έστω και την ύστατη ώρα να σωθεί, αλλά όταν έγινε το τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν ήδη πολύ αργά.

«Είμαι η Αρετή… έχει όπλο»

«Είμαι η Αρετή Τσ…, έχει όπλο, θα με σκοτώσει!», φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια της 36χρονης ενώ επικοινωνούσε με την αστυνομία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, η γυναίκα «διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της».

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών τα στοιχεία της γυναίκας, εντοπίζοντας το τηλέφωνο και τη διεύθυνση κατοικίας της, όπως επίσης και την σημαντική αναφορά που υπήρχε για ενδοοικογενειακή βία. Ομως ήταν αργά.

Ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας κράτησε ουσιαστικά όμηρο την ίδια του την κόρη και την απείλησε, για να την αναγκάσει να τηλεφωνήσει στην μητέρα της. Τότε, ο 43χρονος της μίλησε και απείλησε ότι θα σκοτώσει το παιδί.

«Έλα γρήγορα σπίτι, γιατί αλλιώς θα την σκοτώσω», έλεγε το απειλητικό του μήνυμα.

Η 36χρονη αμέσως ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι και την ίδια ώρα η 13χρονη τηλεφωνούσε στον κουμπάρο του ζευγαριού. «Ο μπαμπάς είναι στο σπίτι με όπλο», είπε.

Ο κουμπάρος μαζί με τους γείτονες κατάφεραν να απομακρύνουν το 13χρονο κορίτσι από το διαμέρισμα και να κλειδώσουν σε αυτό τον 43χρονο.

Δεν υπολόγιζαν όμως ότι στη θέα του οχήματος της εν διαστάσει συζύγου του θα πηδούσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στο καπό του αυτοκινήτου.

Αποφασισμένος να σκοτώσει την 36χρονη Αρετή την πυροβολεί αρχικά μπροστά από το παρμπρίζ και στη συνέχεια δίνει την χαριστική βολή από τη θέση του συνοδηγού.

Μετά την δολοφονία της 36χρονης ο δράστης έκανε μερικά βήματα και κοντά στο αυτοκίνητο, αυτοκτόνησε με το ίδιο κυνηγητικό όπλο.

«Υπάρχει ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ.»

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, τόνισε πως κανένας από τους γείτονες, που άκουσαν το περιστατικό, αλλά ούτε και οι κουμπάροι του ζεύγους δεν κάλεσαν την αστυνομία, μία πράξη που ίσως και να είχε αποτρέψει τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία.

«Υπάρχει ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει προηγούμενη καταγγελία, ιδιαίτερα σε τοπική κοινωνία. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πάει στο χωριό του, έπινε. Ακόμα και όταν παρήλθε το αυτόφωρο υπάρχει η δυνατότητα της προσαγωγής», σχολίασε με τη σειρά του ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

Οι σοροί της Αρετής και του δολοφόνου της που αυτοκτόνησε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κηδεία της 36χρονης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024