Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση 38χρονη τουρίστρια - Δεν υπήρχε χειρουργός στο νοσοκομείο

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση 38χρονη τουρίστρια – Δεν υπήρχε χειρουργός στο νοσοκομείο

Δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Αγωνι΄ωδης προσπάθει να χειρουργηθεί τουρίστρια.

Με ρήξη σπλήνας εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο 38χρονη τουρίστρια που ενεπλάκη σε ατύχημα στο ΒΟΑΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Για κακή της τύχη όμως δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Λύση στην αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει το ΕΣΥ, στην «καρδιά» του καλοκαιριού και με τους τουρίστες να κατακλύζουν τα νησιά, έδωσε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής (Νίκος Μουδατσάκης) που έσπευσε στο νοσοκομείο και οργάνωσε το χειρουργείο για την επείγουσα επέμβαση.

Οι ελλείψεις προσωπικού εν μέσω θέρους προκαλούν διπλή ανησυχία σε τουριστικούς προορισμούς

Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει εκφράσει πολλάκις την έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί λόγω των αποχωρήσεων αλλά και των εσωτερικών μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

χειρουργός

Χειρουργείο (φωτογραφία αρχείου)

Η απόφαση της 7ης ΥΠΕ

Τον έντονο προβληματισμό τους για την απόφαση της 7ης ΥΠΕ να στείλει στην Κω επικουρικό χειρουργό που εργαζόταν στη Σητεία και μάλιστα να του ανανεώσει για δεύτερη περίοδο την μετακίνησή του εξέφρασαν γιατροί του νοσοκομείου στην ΕΡΤ, ενώ υπήρξε αρνητική εισήγηση από τη διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση της διοίκησης γίνονταν αναφορά στην επείγουσα ανάγκη για τον συγκεκριμένο γιατρό, προκειμένου να καλύψει τις οκτώ εφημερίες που μένουν κενές στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Σε δυο επείγουσες περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες ενώ δεν εφημέρευε χρειάστηκε να επέμβει ο διευθυντής της χειρουργικής για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως υποστηρίζουν.

Πρόβλημα με ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που τρεις από τους τέσσερεις αναισθησιολόγους πήραν αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έκτακτα περιστατικά.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024