Χειροπέδες σε 4 άτομα, μέλη εγκληματικής σπείρας η οποία διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες στη Ρόδο, περάσαν οι Αρχές.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε την Παρασκευή στην ταυτοποίηση συνολικά 15 μελών, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, κυρίως άνδρες.  Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων ενώ ακόμα τέσσερα βρίσκονται προφυλακισμένα.

Η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της από τον Νοέμβριο του 2022 σε αραιοκατοικημένες περιοχές του νησιού

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και το ηγετικό στέλεχος. Επιπλέον, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, στα χέρια των διωκτικών Αρχών, βρίσκονται 31χρονος που φέρεται να ήταν ένας από τους δύο «αρχηγούς» στην οργάνωση και δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν τον «ρόλο» της μεταφοράς από τη Ρόδο στην Αθήνα, των κλεμμένων κοσμημάτων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συλληφθεί ξανά τον Απρίλιο του 2024 την ώρα που επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, έχοντας στην κατοχή της κλεμμένα χρυσά κοσμήματα.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 50 περιπτώσεις κλοπής, από τις οποίες 41 αφορούν κατοικίες ενώ εκτιμάται πως η λεία τους ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση, συμμετοχή και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης αλλά και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση,  κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο τρόπος δράσης τους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της από τον Νοέμβριο του 2022 σε αραιοκατοικημένες περιοχές του νησιού, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ανενόχλητη.

Επιπλέον, έπαιρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ώστε να μην  τους αναγνωρίσουν όπως να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και να φορούν γάντια.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, εντοπίστηκαν δέκα αυτοκίνητα, όπου είχαν τοποθετήσει σε αυτά κλεμμένες πινακίδες, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις που αφορούσαν διάπραξη των κλοπών και διαρρήξεων.

Βάσει της έρευνας προέκυψε πως αρχικά είχε συγκροτηθεί μια ενιαία εγκληματική ομάδα, στην οποία δύο μέλη με ηγετικό ρόλο στρατολόγησαν τους υπόλοιπους.

Η ομάδα αυτή τον Σεπτέμβριο του 2023 διασπάστηκε σε δύο υποομάδες οι οποίες στη συνέχεια επανασυνδέθηκαν και συνέχισαν την κοινή τους δράση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα αδέλφια, ηλικίας 29, 19, 26 και 22 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 29χρονος φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο «αρχηγούς» της οργάνωσης.

Ο δεύτερος «αρχηγός» φέρεται να είναι ο 31χρονος που ήδη έχει συλληφθεί, ενώ εμπλέκεται στην υπόθεση και ο αδελφός του, ηλικίας 18 ετών, σύμφωνα με τη rodiaki,.gr.