Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για ελλείψεις σε φάρμακα τον Αύγουστο από τους φαρμακοποιούς

Φόβοι για ελλείψεις σε φάρμακα τον Αύγουστο από τους φαρμακοποιούς

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να παραμείνουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών των φαρμακευτικών εταιρειών για την επάρκεια των φαρμάκων που θα διανεμηθούν

Θέμα καλοκαιριών ελλείψεων σε φάρμακα θέτουν οι φαρμακοποιοί της χώρας, εξαιτίας του γεγονότος ότι για τις θερινές διακοπές, οι φαρμακευτικές κλείνουν τον Αύγουστο για ένα 20ήμερο και στο διάστημα αυτό, λειτουργεί μόνο τμήμα εκτάκτων περιστατικών.

Τις ανησυχίες των φαρμακοποιών ιδίως για τα φάρμακα που συνήθως βρίσκονται σε έλλειψη, εκφράζουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Απόστολος Βαλτάς και Μαν. Κατσαράκης, αντίστοιχα, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιο Παπαδημητρίου, ενώ κοινοποιούν την επιστολή αυτή και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Θεωρούμε αναγκαιότητα οι εταιρείες να διατηρήσουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών για τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχεια της θεραπείας των ασθενών

Οι ελλείψεις φαρμάκων αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο τη χώρα μας

Οι φαρμακοποιοί εντοπίζουν το πρόβλημα σε φαρμακευτικές εταιρείες των οποίων τα φάρμακα παρουσιάζουν ελλείψεις, και τονίζουν στην επιστολή ότι οι ποσότητες που διαθέτουν οι φαρμακευτικές σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες βαίνουν διαρκώς μειούμενες.

Το αποτέλεσμα είναι οι ποσότητες να μην επαρκούν και να μην καλύπτονται οι μηνιαίες απαιτήσεις που προκύπτουν από τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων.

Για το λόγο αυτό προτείνουν να παραμείνουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών τον Αύγουστο, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η προμήθεια των φαρμάκων στα φαρμακεία.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «βάσει της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι φαρμακαποθήκες δεν θα έχουν ικανές ποσότητες και τα φαρμακεία θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών σε φάρμακα. Θεωρούμε αναγκαιότητα οι εταιρείες σας να διατηρήσουν ανοικτά τα τμήματα προμηθειών για τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία ώστε να επιτευχθεί κατά το δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχεια της θεραπείας των ασθενών».

Τονίζεται ακόμη ότι «για να εξασφαλίσουμε την συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, θα πρέπει να συμβάλετε και εσείς με το να εξασφαλίσετε την προμήθεια των ποσοτήτων των φαρμάκων που είναι αναγκαίες και για το μήνα Αύγουστο.

Οι λύσεις που προτείνουν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες να παραμείνει ανοικτό ένα τμήμα έκτακτων περιστατικών, δεν επιλύει το πρόβλημα σε καμία περίπτωση, γιατί αφορά την κάλυψη μεμονωμένων περιστατικών και όχι την ευχερή και εκτεταμένη προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων.

Θα πρέπει όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο ευρωπαϊκό πρόβλημα των ελλείψεων και επομένως όπως η πλειοψηφία των φαρμακείων παραμένουν ανοικτά τον Αύγουστο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για το Έλληνα ασθενή, είναι αντίστοιχα επιβεβλημένο να διατηρηθούν και από τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας τα τμήματα προμηθειών ανοικτά, για την εύρυθμη λειτουργία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασθενή».

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024