Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Ντόναλντ Τραμπ: Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας

«Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;» ακούγονται να λένε οι πολίτες

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ένα βίντεο από τις στιγμές πριν την απόπειρα δολοφονίας, ήρθε στη δημοσιότητα, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν να συμβεί το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται πολίτες να έχουν εντοπίσει τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να έχει ανέβει στη σκεπή από την οποία πυροβόλησε κατά του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ. «Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «να τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται να λένε πολίτες. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται πηγές ασφαλείας, αστυνομικός από την τοπική αστυνομία σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς, ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του Τραμπ.

«Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φώναζαν οι μάρτυρες

Στην τοπική αστυνομία επιρρίπτει τις ευθύνες η Μυστική Υπηρεσία

Σύμφωνα με την New York Post, η Μυστική Υπηρεσία έχει κατηγορήσει την τοπική αστυνομία, ότι απέτυχε να ασφαλίσει την ταράτσα. Από αυτήν, ο ένοπλος επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο,  επιμένοντας ότι βρισκόταν εκτός της περιμέτρου που είχε αναλάβει να προστατεύει η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Αντιθέτως, η εξασφάλιση και η περιπολία στο εργοστασιακό χώρο της AGR International Inc. -που βρίσκεται περίπου 130 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Τραμπ μιλούσε το Σάββατο- ήταν ευθύνη της τοπικής αστυνομίας της Πενσιλβάνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουγκλιέμι, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Μυστική Υπηρεσία ήταν επιφορτισμένη μόνο με την κάλυψη των χώρων όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Τραμπ, ενώ η τοπική αστυνομία επιστρατεύτηκε για να συνδράμει στις προσπάθειες αυτές και να ασφαλίσει την περιοχή έξω από τη συγκέντρωση.

Τι δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Αλλά οι γείτονες που ζουν κοντά στο Butler Farm Show Grounds δήλωσαν στην Post ότι δεν τους επισκέφθηκε ποτέ καμία υπηρεσία επιβολής του νόμου -τοπική ή ομοσπονδιακή- τις ημέρες πριν ή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι είδαν τον 20χρονο Thomas Crooks να συμπεριφέρεται ύποπτα κοντά στους ανιχνευτές μετάλλων του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με το CNN, με τις τοπικές αστυνομικές αρχές να ειδοποιούνται και να εκπέμπουν προειδοποιήσεις μέσω των ασυρμάτων τους προς τη Μυστική Υπηρεσία να τον αναζητούν.

Φέρεται επίσης να εθεάθη με ένα τουφέκι έξω από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας για να εισέλθει στο συλλαλητήριο, ενώ αργότερα εντοπίστηκε να πηδάει «από στέγη σε στέγη» προτού εγκατασταθεί στο εργοστάσιο AGR.

Τοπικές αρχές απάνω από την σορό του δράστη

Ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών αστυνομικών αρχών

Η Μυστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι στηρίχθηκε στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει στην ασφάλεια της εκδήλωσης, λέγοντας στην Washington Post ότι είναι κοινή πρακτική να εξαρτάται από τις τοπικές υπηρεσίες για υποστήριξη.

Εκτός από το ότι οι χώροι εκτός της περιμέτρου της συγκέντρωσης τέθηκαν υπό την αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί από τις τακτικές μονάδες της κομητείας Μπάτλερ συμπλήρωσαν την ομάδα αντεπίθεσης της Μυστικής Υπηρεσίας -τους βαριά οπλισμένους πράκτορες που κάλυψαν την εκκένωση του Τραμπ- η οποία περιλάμβανε μόνο δύο μέλη της ίδιας της Μυστικής Υπηρεσίας.

Οι δύο ομάδες ελεύθερων σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας υποστηρίζονταν από δύο τοπικές ομάδες ελεύθερων σκοπευτών. Η αστυνομία της Πενσιλβάνια επιβεβαίωσε ότι βοήθησε τη Μυστική Υπηρεσία και το κάνει τακτικά όταν έρχονται στην πόλη κυβερνητικοί αξιωματούχοι υψηλού προφίλ, αλλά ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία κάνει τελικά κουμάντο.

«Η Μυστική Υπηρεσία έχει πάντα το προβάδισμα για την εξασφάλιση κάτι τέτοιου είδους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσυλβάνια. «Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να παρέχουμε ό,τι ζητηθεί από τη Μυστική Υπηρεσία, αλλά αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο για την ασφάλεια», είπε.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024