Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να βρεις την πύλη σου με το που φτάσεις στο αεροδρόμιο;

Γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να βρεις την πύλη σου με το που φτάσεις στο αεροδρόμιο;

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, τότε μπορεί να είσαι και εκείνο το άτομο που νιώθει πάντα την ανάγκη να «ελέγξει» την πύλη του όταν φτάνει στο αεροδρόμιο.

Είτε πετάτε κάθε εβδομάδα για τη δουλειά σας είτε μερικές φορές το χρόνο για διακοπές, τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να σας προκαλούν άγχος. Όχι μόνο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η βαλίτσα σας έχει παραδοθεί κανονικά, αλλά και να πάρετε την κάρτα επιβίβασης, να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας και να φτάσετε στην πύλη σας.

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, τότε μπορεί να είστε και εκείνο το άτομο που νιώθει πάντα την ανάγκη να «ελέγξει» την πύλη του όταν φτάνει στο αεροδρόμιο – ένα μη κλινικό φαινόμενο που ονομάζουμε «gatexiety».

Ήδη γνωρίζετε ότι η πύλη σας μπορεί να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του τερματικού σταθμού και αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να τρέχετε για να προλάβετε την πτήση σας, αν αποφασίσετε να πιείτε έναν καφέ της τελευταίας στιγμής

Ακόμη και αν ο αριθμός είναι ρητά γραμμένος στην κάρτα επιβίβασης ή στην εφαρμογή της αεροπορικής σας εταιρείας, πρέπει να τον δείτε με τα ίδια σας τα μάτια πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο – να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, να αγοράσετε ένα περιοδικό της τελευταίας στιγμής ή να πάρετε ένα γρήγορο σνακ από το εστιατόριο.

Σας θυμίζει κάτι;

Γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να βρείτε την πύλη μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο; Η Jennifer Kelman, αδειούχος κλινική κοινωνική λειτουργός, μιλώντας στην HuffPost, απαντά στο ερώτημα σας: «Oρισμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν τελετουργίες για να απομακρύνουν το άγχος».

«Βιώνουμε επίσης μια απώλεια ελέγχου κατά τη διάρκεια της πτήσης και ο έλεγχος της πύλης, ο έλεγχος της κάρτας επιβίβασης, η διασφάλιση ότι όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα είναι σε τάξη μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση ελέγχου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού», πρόσθεσε η Kelman.

«Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κάποιο άγχος για μια διαδικασία με την οποία δεν αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς, αρκεί να μπορείτε να φτάσετε εκεί που θέλετε χωρίς να φρικάρετε πολύ»

Άλλοι μπορεί να ελέγχουν την πύλη επειδή θέλουν να υπολογίσουν πόσο χρόνο έχουν για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και να πάρουν σνακ, ενώ υπολογίζουν και το χρόνο για περπάτημα.

Ήδη γνωρίζετε ότι η πύλη σας μπορεί να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του τερματικού σταθμού και αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να τρέχετε για να προλάβετε την πτήση σας, αν αποφασίσετε να πιείτε έναν καφέ της τελευταίας στιγμής.

@joeandbrentphilips PSA: check 👏 your 👏 gate 👏 #couplesvideo #funnycouples #relatable #marriedlife #couplescontent ♬ original sound – Joe and Brent

Η πύλη υπάρχει;

Οι TikTokers Joe και Brent Philips το συνόψισαν τέλεια σε ένα πρόσφατο viral βίντεο. Το ζευγάρι δήλωσε ότι παραλίγο να χάσει την πτήση του επειδή δεν έλεγξε την πύλη του πριν από την επιβίβαση.

«Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ελέγχετε κάθε φορά για να βεβαιωθείτε ότι η πύλη υπάρχει», αστειεύτηκε το ζευγάρι στο τέλος του βίντεο. Η ανάρτηση είχε περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές και εκατοντάδες σχόλια.

Σύμφωνα με τον Kelman, το να ψάχνετε για την πύλη σας δεν είναι απαραίτητα κάτι ανθυγιεινό. Ωστόσο, αν γίνεται περισσότερο καταναγκασμός, τότε ίσως είναι σημαντικό να κοιτάξετε λίγο βαθύτερα για να δείτε πώς το άγχος μπορεί να επηρεάζει τη ζωή σας.

«Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κάποιο άγχος για μια διαδικασία με την οποία δεν αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς, αρκεί να μπορείτε να φτάσετε εκεί που θέλετε χωρίς να φρικάρετε πολύ», δήλωσε η Bonnie Scott, θεραπεύτρια και ιδρύτρια του Mindful Kindness Counseling.

*Mε πληροφορίες από: HuffPost

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024