Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι η τεμπελιά συνώνυμο του εαυτού σας; - 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να είστε παραγωγικοί

Είναι η τεμπελιά συνώνυμο του εαυτού σας; – 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να είστε παραγωγικοί

Εάν η τεμπελιά σας χαρακτηρίζει, μην νιώθετε άσχημα! - Το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει υπέρ σας

«Αν έχεις μια δύσκολη δουλειά… και δεν έχεις τρόπο να την κάνεις, βάλε έναν τεμπέλη», εξήγησε κάποτε ένα στέλεχος της Chrysler ονόματι Clarence Bleicher σε μια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας για την παραγωγικότητα. «Μετά από 10 ημέρες, θα έχει βρει έναν εύκολο τρόπο να την κάνει», σημείωσε.

Η φράση αυτή συχνά αποδίδεται και στον Bill Gates.

Στην περίπτωση που σας χαρακτηρίζουν τεμπέλη, αλλά το παραδέχεστε κι εσείς οι ίδιοι, παρακάτω υπάρχουν πέντε τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλεται την οκνηρία από πάνω σας.

1. Γράψτε τα πάντα

Λίστες για τα ψώνια, ραντεβού και συναντήσεις, δουλειές που πρέπει να γίνουν, τρόποι για να ψυχαγωγήσετε τα βαριεστημένα παιδιά σας, ιδέες για εκείνο το μυθιστόρημα που πάντα θέλατε να γράψετε, όλες τις ταινίες  που θέλετε να δείτε και τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε.

Είτε σε χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή, είναι απελευθερωτικό, καθώς σας επιτρέπει να καταλάβετε αμέσως τι πρέπει να σβήσετε από τη λίστα, αντί θα παραδίνεστε στις άπειρες σκέψεις που έχετε στο μυαλό σας σχετικά με το τι πρέπει να γίνει.

2. Πιάστε το από την αρχή

Πολύ συχνά, στις λίστες με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, λείπει το πρώτο βήμα. Πώς να υποβάλλετε τη φορολογική σας δήλωση όταν δεν έχετε βάλει σε τάξη τα απαιτούμενα έγγραφα; Πώς να στείλετε εκείνη την αίτηση όταν δεν ξέρετε το σωστό email;

Αυτό που βοηθά είναι να χωρίζετε κάθε μεγάλη δουλειά και σε μικρότερα κομμάτια, ώσπου να φτάσετε στο πρώτο βήμα, το οποίο να μπορείτε να κάνετε άμεσα.

3. Παρατηρήστε την συγκέντρωσή σας

Κάποιοι συγκεντρώνονται καλύτερα νωρίς το πρωί, άλλοι κουράζονται μόλις περάσει το μεσημέρι και κάποιοι αποδίδουν στα καλύτερά τους αργά τη νύχτα. Πάρτε ένα χαρτί και κρατήστε σημειώσεις για μια τυπική ημέρα σας στο γραφείο, γράφοντας πότε ξεκινήσατε και πότε τελειώσατε την κάθε δουλειά, πότε κάνατε διάλειμμα, πότε νιώθατε πιο συγκεντρωμένος ή πιο κουρασμένος.

Έτσι, θα γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνετε τις πιο δύσκολες ή δημιουργικές δουλειές σας, αναφέρει το άρθρο του Guardian.

4. Χρησιμοποιείστε τον κανόνα «δουλειά ή τίποτα»

Διαλέξτε μια ώρα στην οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να δουλέψετε. Αν δεν έχετε όρεξη να δουλέψετε, μπορείτε απλά να καθίσετε άπραγος, αλλά όχι να διαβάσετε ένα περιοδικό ή να χαζέψετε στο κινητό σας.

5. Βάλτε ένα λαστιχάκι στο κινητό σας

Το κινητό έχει γίνει ένας τόσο ισχυρός περισπασμός ώστε κάποιοι προσπαθούν να το βάζουν σε ένα συρτάρι ή στο airplane mode όταν δουλεύουν, χωρίς αυτό να είναι πάντα πρακτικό.

Όμως, εάν βάλετε ένα λάστιχο γύρω από την οθόνη, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορεί να σας βρει σε περίπτωση ανάγκης. Αλλά την ίδια στιγμή, κάθε φορά που θα πηγαίνετε να πιάσετε το τηλέφωνο και θα βλέπετε το λάστιχο, αυτό θα σας θυμίζει να το αφήσετε κάτω, εκτός και εάν πρόκειται για κάτι επείγον.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024