Τα αδεσποτάκια που ζουν πίσω από τα κάγκελα ενός καταφυγίου είναι ευαίσθητες ψυχούλες και χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς για να ξαναβρούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Η LuvMi είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που σκοπό έχει να διευκολύνει την υιοθεσία ενήλικων σκύλων που ζουν σε καταφύγια, δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

«Συνεργαζόμαστε με καταφύγια της Αθήνας και προσπαθούμε να βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλάκια. Η δράση μας στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στις φιλοξενίες. Αναζητούμε τους κατάλληλους εθελοντές που θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για να βγει ένα σκυλάκι από το κλουβί, είναι η προσφορά κάποιου ανθρώπου να το φιλοξενήσει. Πάντα με τη δική μας βοήθεια», διευκρινίζει η ιδρύτρια και συντονίστρια της LuvMi, Εύη Ζαμάνου.

Η φιλοξενία για έναν σκύλο που ζούσε σε κλουβί είναι «τονωτική ένεση»

Η LuvMi, λοιπόν, δεν προσπαθεί να βρει μια οικογένεια σε έναν ενήλικο σκυλάκο που «σπίτι» του είναι το καταφύγιο. Αλλά του προσφέρει προσωρινά ένα σπίτι μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπός του.

 Φιλοξενούμε σκυλάκι από καταφύγιο με την υποστήριξη της LuvMi. Καλύπτει όλα τα έξοδα

Ο Ερνέστο ζει σε καταφύγιο και αναζητά σπίτι φιλοξενίας μέσω της LuvM

Και δεν είναι μόνον αυτό, που προσφέρει στον σκυλάκο η LuvMi.

«Τα καταφύγια είναι πολύ αγχωτικά για τους σκύλους. Ένα φιλόξενο σπίτι τους επιτρέπει να χαλαρώσουν και να ξεδιπλώσουν την προσωπικότητα τους.

Τα σκυλάκια που αναλαμβάνουμε, λοιπόν, φιλοξενούνται σε σπίτια εθελοντών και εξοικειώνονται με το αστικό/οικιακό περιβάλλον.

Επίσης, εκπαιδεύονται θετικά με τη βοήθεια των εκπαιδευτών μας και, παράλληλα, ξεπερνούν πιθανά ψυχικά/συμπεριφορικά προβλήματα και ετοιμάζονται για τη παντοτινή τους οικογένεια.

Η φιλοξενία για τα σκυλάκια είναι το μεταβατικό στάδιο που χρειάζεται, για να μπορέσουν να ενταχθούν ευκολότερα στο μελλοντικό τους σπίτι», εξηγεί η κα Ζαμάνου.

Με αυτή τη διαδικασία, όπως αναφέρει η κα Ζαμάνου, αυτά τα ενήλικα σκυλάκια μαθαίνουν να εμπιστεύονται και να επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Έτσι, είναι πιο εύκολη η υιοθεσία τους.

Ειπλέον, η ομάδα της LuvMi είναι στη θέση να δώσει πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα, τις προτιμήσεις, τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τη συμπεριφορά του σκύλου, στους μελλοντικούς σκυλο-γονείς.

Η Ζωή αναζητά σπίτι φιλοξενίας

Στο σημείο αυτό η κα Ζαμάνου επισημαίνει ότι ποτέ δεν επιστρέφουν τους σκύλους που αναλαμβάνουν στα κλουβιά. Η δική τους φροντίδα σταματά μόνον όταν βρουν την οικογένειά τους.

Θέλετε και εσείς να φιλοξενήσετε έναν ενήλικο σκυλάκο; Μάθετε πώς σας βοηθά η LuvMi

Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όσοι περισσότεροι εθελοντές ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους, τόσα περισσότερα αδεσποτάκια που ζουν σε καταφύγιο θα νιώσουν τη θαλπωρή του σπιτιού.

Η Ρόζα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το βλέμμα;

«Επιθυμούμε, από όσους προσφερθούν να φιλοξενήσουν, να δεσμευτούν ότι θα το κάνουν για ένα διάστημα 4-6 μηνών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε το κατάλληλο σπίτι για τον σκύλο.

Ζητάμε από τους ανθρώπους που θα ανοίξουν το σπίτι τους, να δώσουν κυρίως την καρδιά τους στο σκυλάκι που θα φιλοξενήσουν. Την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζεται. Όλα τα υπόλοιπα, τα παρέχουμε εμείς, για όσο διάστημα χρειαστεί», τονίζει η κα Ζαμάνου.

Ποιος θα φιλοξενήσει τη Ραΐσα;

Επισημαίνει ότι, σε κάθε σκύλο που βγάζουν από το κλουβί, καλύπτουν όλα τα έξοδα σε όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας του: πλήρη αιματολογικό έλεγχο, ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική περίθαλψη, τροφή, συμπληρώματα, αξεσουάρ, παιχνίδια και ό,τι άλλο χρειάζεται κατά τη διαμονή του στο σπίτι φιλοξενίας.

Επίσης, όλοι οι σκύλοι που πηγαίνουν σε φιλοξενία, είναι στειρωμένοι, εμβολιασμένοι και τσιπαρισμένοι.

Ο κατάλευκος Όσκαρ. Φιλοξενείστε τον

«Την πρώτη μέρα που θα πάει ο σκύλος στο σπίτι, γίνεται και το πρώτο μάθημα από εκπαιδευτή της ομάδας μας, έτσι ώστε να δοθούν όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις. Να απαντηθούν τυχόν απορίες και να δοθούν πρακτικές λύσεις σε θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης σε κτηνίατρο μέσω βιντεοκλήσης, αν τυχόν προκύψει οποιοδήποτε απρόοπτο θέμα υγείας του σκύλου.

Η Άριελ. Θα την αφήσουμε στο καταφύγιο;

Επιπλέον, διασφαλίζουμε την επανειλημμένη προβολή και προώθηση του σκύλου, έτσι ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ο δικός του άνθρωπος», διευκρινίζει η κα Ζαμάνου.

Τι κερδίζει ο εθελοντής από την εμπειρία που αποκτά με τη φιλοξενία ενός σκύλου

Το σημαντικότερο κέρδος είναι, σύμφωνα με την κα Ζαμάνου, η ικανοποίηση ότι βοηθάει ένα ενήλικο σκυλάκι να βρει τον δρόμο του. Και του δίνει την ευκαιρία να ξεφύγει από τον εγκλεισμό και την ιδρυματοποίηση.

Ο Μέλιος μας περιμένει

Επιπλέον, αποκτά εμπειρία στη φροντίδα ενός άλλου πλάσματος, που εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Μαθαίνει να είναι υπεύθυνος, συνεπής και υπομονετικός.

Αυτή η γνώση, υποστηρίζει η κα Ζαμάνου, θα του φανεί σίγουρα χρήσιμη σε περίπτωση που υιοθετήσει τον δικό του σκύλο στο μέλλον, ή ακόμη κι αν κάνει παιδί.

Ο γλυκύτατος Μικέλ. Ένα σπιτάκι φιλοξενίας;

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να φιλοξενήσετε έναν σκυλάκο μέχρι να βρει το σπίτι του, μπορείτε να συμπληρώσετε την Αίτηση Φιλοξενίας Σκύλου της LuvMi: https://luvmi.gr/foster