Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορά Tablet: Πώς θα ξεχωρίσεις το καλό… και το καλύτερο

Αγορά Tablet: Πώς θα ξεχωρίσεις το καλό… και το καλύτερο

Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό tablet.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στρεφόμαστε στα πολυχρηστικά tablets, που από μια απλή συσκευή ψυχαγωγίας, σήμερα έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό επαγγελματικό αλλά και εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, πιο οργανωμένη και πιο αποδοτική.

Τι πρέπει όμως, να προσέξεις όταν ψάχνεις για tablet για να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου; Ποια χαρακτηριστικά είναι τα πιο σημαντικά και πώς θα τα διακρίνεις;

Τι πρέπει να έχει ένα καλό tablet

Ξεκινώντας από τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ένα καλό tablet έχει έναν ισχυρό επεξεργαστή για να απολαμβάνεις ομαλή και γρήγορη λειτουργία αλλά και επαρκή μνήμη RAM, τουλάχιστον 4GB για να μπορεί να υποστηρίξει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς να κολλάει.

Η υψηλή ανάλυση οθόνης είναι απαραίτητη, τουλάχιστον 1920×1080 pixels, καθώ εξασφαλίζει καθαρή και ζωντανή εικόνα ό,τι και εάν κάνεις, όπως και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή.

Εάν μάλιστα, σε ενδιαφέρει να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο υψηλής αισθητικής ή χρειάζεται να κάνεις συχνά video cals, τότε το tablet σου θα πρέπει να έχει μιας καλής ποιότητας κάμερα.

Λειτουργικό σύστημα

Αφού είδαμε συνοπτικά τα πιο βασικά τους χαρακτηριστικά, η πρώτη επιλογή που θα πρέπει να κάνεις αφορά στο λειτουργικό του σύστημα επιλέγοντας Android ή iOS. Όπως ήδη θα γνωρίζεις, κάθε σύστημα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία χρήσης.

Μια καλή επιλογή θα ήταν το tablet σου να έχει το ίδιο λειτουργικό σύστημα με το κινητό σου, ώστε να μην μπερδεύεσαι και να μπορείς να το αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Μέγεθος οθόνης

Το μέγεθος της οθόνης που θέλεις να έχει το tablet σου εξαρτάται από την χρήση που σκοπεύεις να κάνεις. Εάν θέλεις να απολαμβάνεις άνετα το περιεχόμενό σου ή να το χρησιμοποιείς σαν ένα μικρό λάπτοπ, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα με μεγαλύτερη οθόνη.

Εάν όμως από την άλλη, θέλεις να το μεταφέρεις εύκολα και να χωράει παντού, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα tablet με πιο μικρή οθόνη. Για παράδειγμα, ένα tablet με οθόνη 7-8 ιντσών είναι μικρό και μεταφέρεται εύκολο ενώ ένα με οθόνη 10-12 ίντσες είναι καλύτερο στην πρώτη περίπτωση.

Πώς σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις;

Τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι να έχει το tablet σου αλλάζουν αναλόγως της χρήσης που θέλεις να κάνεις. Εάν για παράδειγμα θέλεις μια απλή καθημερινή χρήση, τότε είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα με οθόνη Full HD έως 12» για να απολαμβάνεις άνετα το αγαπημένο σου περιεχόμενο. Με μνήμη RAM από 3GB και αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον 32GB θα είσαι πλήρως καλυμμένος.

Εάν από την άλλη είσαι φοιτητής ή το χρειάζεσαι καθημερινά στην δουλειά, τότε είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα tablet που να μην ξεπερνά τις 10» για να μεταφέρεται πιο εύκολα. Για να διαχειρίζεσαι πολλές εφαρμογές μαζί χωρίς κολλήματα θα χρειαστείς μια μνήμη RAM 4GB αλλά και αποθηκευτικό χώρο από 64GB για να μπορείς να αποθηκεύεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε tablets ενώ θα το παραλάβεις στην ώρα του, στην πόρτα σου χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεσαι.

Συνδύασέ το με μια βάση tablet για να μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα αλλά και μια θήκη tablet για να είναι πάντα προστατευμένο. Θα τα παραλάβεις όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024