«Με τη συντονισμένη δράση καθαρισμού που πραγματοποιήσαμε σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, πάρκα και πλατείες, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι σε αυτή την πόλη δεν έχει θέση η «δικτατορία» της ασχήμιας. Η κακοποίηση του δημόσιου χώρου δεν μπορεί να γίνεται εσαεί αποδεκτή«, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης κατά την διάρκεια της επιχείρησης καθαριότητας της πόλης για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

«Την υπόθεση καθαρή Θεσσαλονίκη πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους και οι πολίτες. Θα επαναλαμβάνουμε τακτικά αυτές τις πρωτοβουλίες και θέλουμε να είναι όσο το δυνατό πιο μαζικές.
Η πόλη μας είναι όμορφη και θέλουμε να την κρατήσουμε όμορφη. Αυτό είναι στο χέρι όλων μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση»

Νέο πεζοδρόμιο

Μια και η αναφορά για τον δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης, στην κατασκευή πεζοδρομίου για την καλύτερη μετακίνηση των πεζών από και προς στο Θέατρο Γης προχώρησε η διοίκηση του Δήμου. Η παρέμβαση έγινε κατόπιν αιτήματος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και είναι εναρμονισμένη με τις νέες διατάξεις πυρασφάλειας στις αστικές περιοχές που γειτνιάζουν με δάση.

Με το έργο αναμένεται να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη άφιξη και κυρίως η ασφαλής μαζική αναχώρηση των χιλιάδων θεατών, οι οποίοι παρακολουθούν τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στο Θέατρο Γης, που γινόταν κάτω από δυσχερείς και επικίνδυνες συνθήκες για τους πεζούς τις νυχτερινές ώρες.