«Παγώνει» η έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στο δήμο Κηφισιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος και αναφέρει:

«Μετά την έκδοση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών, που ακυρώθηκε μερικώς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή στο Συμβουλίου Επικρατείας, κατά της ανωτέρω ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης και αίτημα αναστολής.

Το ΣτΕ εξέδωσε την Παρασκευή 12 Ιουλίου προσωρινή διαταγή  σύμφωνα με την οποία «παγώνει» η έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι τόσο οι προσαυξήσεις ύψους με βάση τα μπόνους του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) όσο και η εξαίρεση από τον προσμετρούμενο συντελεστή δόμησης διαφόρων χώρων, είναι αντισυνταγματικές, δικαιώνοντας την άποψη του Δήμου Κηφισιάς.

Έτσι μετά τα νέα δεδομένα αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή οικονομικών αδειών».

Δήμαρχος Κηφισιάς: Αισθάνομαι δικαίωση

«Μία ακόμη νίκη στη μάχη που δίνουμε για τη διασφάλιση του Περιβάλλοντος του Δήμου μας αλλά και της ποιότητας ζωής των δημοτών, από τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις του ΝΟΚ και των τροποποιήσεων από το 2019. Χάρις στις συντονισμένες μας ενέργειες πετύχαμε προσωρινά την άρση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Αισθάνομαι δικαίωση για τη νέα Δημοτική Αρχή, για την οποία η διατήρηση του χαρακτήρα του Δήμου μας είναι ύψιστη προτεραιότητα. Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε αναλλοίωτη την “ταυτότητα” και της πόλης που ζούμε και λατρεύουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Κηφισιάς