Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή («ειρηνευτική επιχείρηση») στην Κύπρο, λέει ο Γκιουλέρ

Τουρκία: Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή («ειρηνευτική επιχείρηση») στην Κύπρο, λέει ο Γκιουλέρ

«Σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, την 50ή επέτειο της οποίας θα γιορτάσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια στις 20 Ιουλίου».

«Σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ειρηνευτική επιχείρηση (εισβολή) στην Κύπρο», ισχυρίστηκε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, και επανέλαβε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στη «γαλάζια και ουράνια πατρίδα» (φωτογραφία, επάνω, από το Anadolu).

«Να τιμήσω για άλλη μια φορά τους ήρωες πεσόντες μας στην ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου»

Σε ομιλία του σε τελετή του τουρκικού Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας, ο Γιασάρ Γκιουλέρ είπε ότι, «προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη γαλάζια και ουράνια πατρίδα μας χωρίς συμβιβασμούς.

»Εκτός από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ως αντανάκλαση της στρατηγικής και πολυδιάστατης πολιτικής μας, στηρίζουμε αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες και αυξάνουμε μέρα με τη μέρα την αποτελεσματικότητα και την προβολή της χώρας μας στη διεθνή σκηνή».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «συνεχίζεται η σθεναρή υποστήριξή μας στον αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού για τα δικαιώματά τους».

Ισχυρίστηκε, επίσης, «ότι σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, την 50ή επέτειο της οποίας θα γιορτάσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια στις 20 Ιουλίου».

«Ως εγγυήτρια χώρα»

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να τιμήσω για άλλη μια φορά τους ήρωες πεσόντες μας στην ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου, τους ηρωικούς μας βετεράνους και ιερούς αγωνιστές με ευγνωμοσύνη και έλεος.

»Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των κυπρίων αδελφών μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα», τόνισε.

Πηγή:sigmalive.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024