Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
To Antetokounmpo Family Foundation γιόρτασε την 5η επέτειο του προγράμματος της Ακαδημίας

To Antetokounmpo Family Foundation γιόρτασε την 5η επέτειο του προγράμματος της Ακαδημίας

Τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυση της AntetokounBros Academy γιόρτασε το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) με μία δυναμική και συγκινητική εκδήλωση

Στην τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας, περισσότεροι από 130 αθλητές παρέλαβαν μετάλλια και δώρα, καθώς και δόθηκαν 6 υποτροφίες σε ακαδημίες μπάσκετ για παιδιά, για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και 2 ακαδημαϊκές υποτροφίες για να σπουδάσουν στο Deree. H Ακαδημία των Antetokounmpo δίνει ακόμα την ευκαιρία σε νέους 18-25 ετών να εκπαιδευτούν ως junior προπονητές, μια από αυτούς βραβεύτηκε με 10μηνη απασχόληση ως προπονήτρια Ακαδημίας 6ου έτους στο Eurohoops, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2024. Η AntetokounBros Academy είναι  ενα pro bono πρόγραμμα που χρηματοδοτείται  από το CAFF, και υποστηρίζεται από τη Nike,  το Kaizen Foundation, την Ergon Foods, την Bioiatriki Nutrition και εφαρμόζεται από την Eurohoops αλλά και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Το Ίδρυμα CAFF, ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τη οικογένεια Αντετοκούνμπο, έχει συνεργαστεί με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με ιστορία από το 1875, ώστε να διευρύνει τα εκπαιδευτικά οφέλη της AntetokounBros Academy. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ενσωμάτωση δεξιοτήτων ζωής και εργαστηρίων ανάπτυξης ηγεσίας, καθώς και mentoring, στο πρόγραμμα σπουδών της AntetokounBros Academy.

Η συνεργασία επίσης ανοίγει τον δρόμο για είσοδο στην ανώτερη εκπαίδευση σε νέους με περιορισμένα μέσα και πρόσφυγες, με το Ίδρυμα CAFF να προσφέρει υποτροφίες στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για αποφοίτους της AntetokounBros Academy και να στηρίζει το Education Unites, το μοναδικό πρόγραμμα υποτροφιών του Κολλεγίου για πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένους φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Άλεξ και ο Κώστας βρέθηκαν στη σκηνή μαζί με τέσσερις μαθητές του Education Unites, που υποστηρίζονται από το CAFF. Ήταν συγκινητικό να ακούει κανείς από τον Fridoon Joinda από το Αφγανιστάν ότι, μετά την αποφοίτησή του από το πρόγραμμα Communications & Journalism, δημιούργησε ένα podcast για να προωθήσει τις φωνές των μεταναστών και των προσφύγων (the UnTold Podcast). Η Memory Kondowe από τη Ζιμπάμπουε φιλοδοξεί να γίνει περιβαλλοντολόγος για να βοηθήσει τις κοινότητες και το περιβάλλον. Ο Amar Abouassaf από τη Συρία ονειρεύεται να συνδυάσει τις σπουδές του στο θέατρο και τις πολιτικές επιστήμες για να κάνει τη διαφορά. Ο Κώστας Telianidi από την Ουκρανία σπουδάζει Επιχειρηματικότητα και ονειρεύεται να αξιοποιήσει τις σπουδές και τα ταλέντα του και να ζει κάνοντας αυτό που αγαπάει.

Σημαντική στιγμή της τελετής υπήρξε η απονομή από την κα Ηλιάνα Λαζανά, Senior VP of Administration and Pierce ,τιμητικού διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Deree- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στη Βερόνικα Αντετοκούνμπο, ως αναγνώριση της εξαιρετικής της συνεισφοράς στη φιλανθρωπία και την εκπαίδευση.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ειδική δεξίωση στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και από τα δύο ιδρύματα και μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Στο πάνελ συμμετείχαν: η Vice President of Advancement του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Alison Townley, η Δόμνα Μιχαηλίδου, πρώην υπουργός Εργασίας, και ο Bill Karnazes, Chief Services Officer στη Viohalco, όπου μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει μία πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Alison Townley «Είμαστε τόσο υπερήφανοι»

«Στο ACG, έχουμε πολλά παραδείγματα προγραμμάτων που προάγουν τη συμπεριληπτικότητα. Έχουμε νέους και νέες από 70 χώρες, 7.500 άτομα που φοιτούν σε εμάς από το νηπιαγωγείο μέχρι τα μεταπτυχιακά μας, και θα έλεγα ότι ένα πρόγραμμα-σήμα κατατεθέν, για το οποίο είμαστε τόσο υπερήφανοι και ευγνώμονες προς την οικογένεια Αντετοκούνμπο που μας στηρίζει, είναι το Education Unites. Με τη συμβολή του Ιδρύματος CAFF υποστηρίζουμε σήμερα περισσότερους από 40 φοιτητές και φοιτήτριες ετησίως, πρόσφυγες από όλο τον κόσμο, να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.»

Το CAFF ανακοίνωσε επίσης ότι θα επεκτείνει την Ακαδημία στο Μιλγουόκι αυτό το καλοκαίρι και ότι το νέο όνομα  του προγράμματος θα είναι Antetokounmpo Academy. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στα δύο γεωγραφικά σημεία, ελπίζοντας την επέκταση του σε πολλά άλλα μέρη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση υπήρξε η έναρξη του CAFF Work, ενός Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, που υποστηρίζεται από τη Viohalco. Αυτή η πρωτοβουλία θα ενδυναμώσει άτομα από ευάλωτες δημογραφικές ομάδες με βιομηχανικές δεξιότητες και γνώσεις υψηλής ζήτησης, σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση στο πεδίο. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Viohalco και το CAFF στοχεύουν να προωθήσουν τη συμπεριληπτική επιλογή ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει ίσες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια πιο ποικιλόμορφη, ανοιχτή και ανθεκτική κοινωνία.

Αργότερα το βράδυ, η οικογένεια Αντετοκούνμπο ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για το όραμά της για το Ίδρυμα και γιατί η αποστολή να δημιουργήσει ευκαιρίες για παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι τόσο σημαντική. «Ο στόχος ήταν πάντα να γίνει όλο αυτό μεγαλύτερο από το μπάσκετ» σημείωσε ο Γιάννης κατά την ομιλία του. «Θέλουμε να μας θυμούνται για ό,τι κάνουμε για την κοινότητα. Επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε άλλους να συμμετάσχουν, επεκτείνοντας την απήχησή του ιδρύματος πολύ πέρα από αυτό που μπορεί να κάνει μόνο η οικογένειά μας».

Ο Άλεξ συμπλήρωσε: «Είμαστε μια κοινότητα, όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Ένας μεγάλος παίκτης χρειάζεται έναν καλό προπονητή. Ένα καλό πιάτο θέλει καλά υλικά. Για να πετύχεις κάτι σπουδαίο, πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από σπουδαίους ανθρώπους. Ως οικογένεια, έχουμε υψηλές προσδοκίες και υψηλούς στόχους και για να τους πετύχουμε, συνεργαζόμαστε με σπουδαίους ανθρώπους που μοιράζονται το όραμά μας».

Οι Αντετοκούνμπο είναι απόδειξη ότι όπου συναντώνται η ευκαιρία και η αποφασιστικότητα, όλα είναι δυνατά. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει ευλογηθεί από τόσους πολλούς, και είναι ωφελούμενοι από τόση γενναιοδωρία που τους προσφέρθηκε από άλλους και αισθάνονται απόλυτα υπεύθυνοι να συμμετάσχουν στην τροφοδότηση περισσότερων ευκαιριών για αυτό το ίδιο είδος υποστήριξης που τους δόθηκε αρχικά. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το CAFF.

Αντετοκούνμπο: «Κάποιοι μας έδωσαν το χέρι τους και εμείς το πιάσαμε»

Ο Θανάσης αποκάλεσε «υπεράνθρωπους» τα παιδιά που ξεπερνούν τις δύσκολες συνθήκες, σημειώνοντας ότι τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, και ότι αυτά είναι τα ίδια παιδιά που υποστηρίζει το CAFF. Ο Γιάννης συμφώνησε «Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα χωρίς τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας, την υποστηρικτική κοινότητα γύρω μας. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε σχολείο, να παίξουμε μπάσκετ στην παιδική χαρά. Κάποιοι μας έδωσαν το χέρι τους και εμείς το πιάσαμε. Γι’ αυτό μπορούμε να ταυτιστούμε με παιδιά από ευάλωτα υπόβαθρα και να πιστεύουμε ότι κάνουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ξεπεράσουν τις περιστάσεις τους.

Ο Κώστας είπε «Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε λύσεις, αν όλοι πιστεύουν το ίδιο. Η διαφορετικότητα είναι πολύ σημαντική, πρέπει να γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και ότι μια καλή ομάδα έχει διαφορετικούς ανθρώπους που παίζουν μαζί, σαν ομάδα».

Ο Άλεξ πρόσθεσε: «Θέλουμε να συμμετέχουμε λόγω των παιδιών. Χρειάζεται μόνο ένα άτομο, ένα παράδειγμα για να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις. Έτσι, όταν τα παιδιά βλέπουν καλά πρότυπα, πιστεύουν αυτόματα ότι μπορούν να το κάνουν και αυτά και μπορούν επίσης να ανταποδώσουν. Αυτοί οι υπεράνθρωποι είναι οι επόμενοι που θα κάθονται εδώ στη θέση μας, σωστά; Το να μπορούμε να τους εμπνεύσουμε να χτίσουν τη δική τους κοινότητα είναι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε».

Ο Θανάσης σχολίασε: «Ως οικογένεια γνωρίζουμε ότι έχουμε ευθύνη γιατί είμαστε πηγή έμπνευσης. Ναι, οι αθλητές μπορούν να έχουν ένα ωραίο σπίτι και ένα ωραίο αυτοκίνητο, κάτι που είναι εντάξει, αλλά θέλουμε να δείξουμε τι σημαίνει να είσαι αθλητής — να συμμετέχεις, να ανταποδίδεις, να δίνεις το παρών, να δίνεις μια αγκαλιά, να βοηθάς και ότι όλα γίνονται από καρδιάς».

Η οικογένεια ευχαρίστησε τους υποστηρικτές και τους δωρητές της και τόνισε ότι είναι ανένδοτη ότι αυτός ο οργανισμός δεν αφορά μόνο τη συγκέντρωση κεφαλαίων, τη χορήγηση επιχορηγήσεων και τον προγραμματισμό, αλλά και τη συζήτηση για θέματα που είναι σημαντικά για την κοινότητα και τη χρήση της πλατφόρμας τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του πραγματικού κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε σε ατμόσφαιρα επιτυχίας και αισιοδοξίας για το μέλλον, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την αδιάλειπτη αφοσίωση του Ιδρύματος Charles Antetokounmpo Family Foundation στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων μέσα από την ολιστική εκπαίδευση και τη στήριξη της κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα και τις πρωτοβουλίες του, επισκεφθείτε το www.caff.foundation και www.antetokounbrosacademy.net

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επισκεφθείτε το www.acg.edu

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024