Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία δικαίωσε τις προσδοκίες και το… ποδόσφαιρο

Η Ισπανία δικαίωσε τις προσδοκίες και το… ποδόσφαιρο

Η κορυφαία ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο και η ισπανική σχολή συνεχίζει τον... μύθο της

Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά την μεγάλη νίκη της στον τελικό του Euro επί της Αγγλίας με 2-1 και όλοι αναγνωρίζουν πως η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης κατέκτησε δίκαια την κορυφή.

Ένα μήνα τώρα, στα γερμανικά γήπεδα, όλοι παραδέχονταν πως αν μια ομάδα ξεχωρίζει απ’ τις υπόλοιπες, αυτή είναι η Ισπανία.

Οι προσδοκίες των Ισπανών, όσο προχωρούσε η διοργάνωση μεγάλωναν και αυτές οι προσδοκίες δικαιώθηκαν απόψε, στο Βερολίνο.

Δικαιώθηκε όμως και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ισπανία καθώς η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε παρουσίασε ωραίο θέαμα σε όλα της τα παιχνίδια.

Δικαίως λοιπόν έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, κρίνοντας από τις εμφανίσεις σε όλα της τα παιχνίδια.

Κρίνοντας επίσης από τις ομάδες που νίκησε στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Ισπανία απέκλεισε στα προημιτελικά την διοργανώτρια Γερμανία και στα ημιτελικά την Γαλλία.

Κι όσο για τον τελικό; Η αποστολή των Ισπανών δεν ήταν εύκολη καθώς είχαν απέναντι τους «διψασμένους» Άγγλους αλλά κι εδώ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μεγάλου αγώνα.

Η Ισπανία ήταν καλύτερη και στον μεγάλο τελικό και ξεκάθαρα δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για να κάνει σε αυτή την διοργάνωση η ισπανική ομάδα.

Τα έκαναν όλα και τα έκαναν πολύ σωστά οι παίκτες του Ντε Λα Φούεντε, επιστρέφοντας στην Ισπανία έχοντας μαζί τους το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η σχολή που έχουν δημιουργήσει οι Ισπανοί τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι μοναδική και κανείς δεν δύναται ν’ αντιγράψει το στυλ πάνω στο οποίο κινείται η Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Το είδαμε και σε αυτή την διοργάνωση όπως το είχαμε και σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι Ισπανοί έχουν κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης τρεις φορές στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις.

Αποδεικνύεται ότι και η νέα γενιά δουλεύει πάνω σε σωστές βάσεις και το μέλλον σίγουρα ανήκει στους «φούριας ρόχας». Είναι δεδομένο πως το ποδοσφαιρικό «καλούπι» των Ισπανών όιχ μόνο δεν έχει… σπάσει, αλλά αντέχει και στο διάβα των χρόνων.

Η νέα γενιά των Ισπανών, με μπροστάρηδες τον Γιαμάλ και τον Γουίλιαμς είναι εδώ και παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου. Η σχολή των Ισπανών δημιουργεί νέους ήρωες αναδεικνύοντας το ατομικό ταλέντο μέσα από την σωστή ομαδική λειτουργία και όλα φαίνονται ιδανικά για τους Ίβηρες.

Και σε ότι αφορά την Αγγλία, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τα «λιοντάρια» έδωσαν μεγάλη μάχη κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα. Πάλεψαν οι Άγγλοι για να κάνουν το μεγάλο κόλπο γνωρίζοντας ότι δεν ήταν το φαβορί.

Στο τέλος δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν αλλά γνωρίζουν ότι η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα του Euro. Όλοι το γνωρίζουν…

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024