Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Aλκαράθ ξεπέρασε ήδη τους γίγαντες Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς (pics)

Πώς ο Aλκαράθ ξεπέρασε ήδη τους γίγαντες Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς (pics)

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια στην κορυφή και να γράψει ιστορία ξεπερνώντας τους θρύλους του τένις.

Ο Κάρλος Αλκαράθ διατήρησε το στέμμα του στο Wimbledon κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στο φημισμένο Λονδρέζικο Grand Slam.

O νεαρός Ισπανός δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον πολύπειρο Σέρβο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του και πήρε τον τελικό με 3-0 σετ, ευκολότερα από όσο περίμεναν οι περισσότεροι φίλοι του τένις.

Όπως παραδέχθηκε και ο Τζόκοβιτς, ο Αλκαράθ ήταν συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά, απαντώντας στα χτυπήματα του Σέρβου και κυρίως βρίσκοντας λύσεις σε καταστάσεις που για άλλο παίκτη, θα ήταν αδιέξοδες.

Υπάρχει, όμως κι ένα στατιστικό που καταδεικνύει ότι ο Κάρλος Αλκαράθ ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια στην κορυφή της ATP, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα είναι υγιής.

Έχει γράψει ιστορία ήδη

Ο Ισπανός στα 21 του, έχει κατακτήσει τέσσερις Major τίτλους, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος από τους κορυφαίους τενίστες της σύγχρονης εποχής. Εχει πάρει δύο τίτλους στο Wimbledon, κι από ένα US Open και Roland Garros, χωρίς μέχρι τώρα να έχει χάσει τελικό σε Grand Slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε και αυτός ένα σερί 4-0 αλλά σε ηλικία 23 ετών, ο Ναδάλ έκανε το 4-2 στα 22 του, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς άργησε περισσότερο από όλους φτάνοντας στις τέσσερις νίκες το 2011, στα 24 του (4-2).

O γεννημένος στις 5 Μαϊου 2003 στη Μούρθια τενίστας υπερτερεί των τριών κορυφαίων και σε αριθμό αγώνων που έχει δώσει για να φτάσει στα τέσσερα Major τουρνουά. Εχει δώσει 69 αγώνες Grand Slam με 59 νίκες και 10 ήττες και ποσοστό 85,5%.

Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε 79 αγώνες με 61-18 και 77.2%, ο συμπατριώτης του Ναδάλ 81 αγώνες με 84% επιτυχία και 68 νίκες και 13 ήττες και τέλος ο Τζόκοβιτς 134 ματς, με 110 νίκες και 24 ήττες και ποσοστό 82.1%.

Επίσης, είναι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που γίνεται Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης καθώς σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam, το US Open του 2022.

Ο Αλκαράθ έχει κι ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, καθώς έγινε ο έκτος τενίστας στην Open Era που πετυχαίνει το νταμπλ με τίτλο στο Roland Garros και στο Wimbledon μετά τους Ροντ Λάβερ,Μπγιορν Μποργκ, Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Bέβαια απέχει ακόμα αρκετά από τους 24 τίτλους Grand Slam του Τζόκοβιτς, τους 22 του Ναδάλ και τους 20 Φέντερερ αλλά με το ρυθμό που εξελίσσεται και προχωράει, έχει όλα τα χρόνια μπροστά του, να τους ξεπεράσει.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024