Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως μετά την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Conference League, θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις τέλη Σεπτέμβρη.

Με δεδομένο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 17 Αυγούστου γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάνω από ένα μήνα για να είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο Μεντιλίμπαρ με την έναρξη της Σούπερ Λίγκας.

Οι πειραιώτες είναι όπως προαναφέραμε στην Ολλανδία αλλά είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις προπονήσεις στο Ρέντη και ο «Μέντι» σχεδιάζει μαζί με τους συνεργάτες τα πλάνα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός θα δώσει (πιθανότατα) το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 18 Αυγούστου κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος σ’ έναν παίκτη της ομάδας του λιμανιού που μπορεί να είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο λόγος για τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος πήγε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο και είχε δείξει στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του λιμανιού.

Τώρα όμως ο Πορτογάλος εμφανίζεται αποφασισμένος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «ερυθρόλευκους» και θεωρεί πως αυτό το καλοκαίρι, που θα κάνει και προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, θα καταφέρει να κάνει την διαφορά.

Ο 29χρονος εξτρέμ των πειραιωτών είναι παίκτης με μεγάλες δυνατότητες και όταν ο Ζέλσον είναι καλά τότε μπορεί να κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει πολύ καλά ότι ο Ζέλσον μπορεί να θεωρηθεί «νέα» μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους» και βλέπει τον Πορτογάλο να κάνει μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη κιόλας μέρα προπονήσεων στο Ρέντη.

Ο διεθνής ακραίος επιθετικός της ομάδας του λιμανιού θέλει να πατήσει το κουμπί της «επανεκκίνησης» κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό και ο Μεντιλίμπαρ ξέρει πως κάθε προπονητής θέλει να έχει στη διάθεσή του, έναν παίκτη με τις δυνατότητες και το ταλέντο του Ζέλσον.