Η διεθνής ομοσπονδία στίβου (World Athletics), επιβεβαίωσε τη λίστα συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα αγωνίσματα στίβου θα διεξαχθούν από την 1η έως την 11η Αυγούστου στο Stade de France, το οποίο θα φιλοξενήσει επίσης το ράγκμπι σέβενς, από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου.

Αποστολές αθλητών από περίπου 200 χώρες θα πάρουν μέρος σε ένα πρόγραμμα 48 αγωνισμάτων, που περιλαμβάνει 23 γυναικεία και 23 ανδρικά αγωνίσματα, καθώς και δύο μικτά: τη σκυταλοδρομία 4×400μ και τη σκυταλοδρομία βάδην μαραθωνίου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται 36 Ολυμπιονίκες από το Τόκιο που θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο Stade de France και στους δρόμους του Παρισιού.

Ποιοι ξεχωρίζουν

Ξεχωρίζουν οι κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ όπως η Φέιθ Κίπιεγκον (1.500μ), η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν (400μ εμπόδια), ο Κάρστεν Βάρχολμ (400μ εμπόδια), ο Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ), ο Ράιαν Κρούζερ (σφαιροβολία) και η Ανίτα Βλόνταρτσικ (σφυροβολία).

Η Ολλανδή δρομέας Σιφάν Χασάν είναι εγγεγραμμένη σε τέσσερα αγωνίσματα. Εκτός από την πιθανή υπεράσπιση των τίτλων της στα 5.000μ και 10.000μ, μπορεί επίσης να αγωνιστεί στα 1.500μ και στον μαραθώνιο.

Ο νεότερος αθλητής που έχει εγγραφεί είναι ο Κενάζ Κανιβέτε από το Κιριμπάτι, ο οποίος θα είναι 16 ετών, 4 μηνών και 6 ημερών όταν θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των 100μ., ενώ η Αυστραλή Σινέντ Ντάιβερ είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία, καθώς Θα λάβει μέρος σε ηλικία 47 ετών, 4 μηνών και 24 ημερών την ημέρα του μαραθωνίου.