Τουλάχιστον 38.664 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 89.097 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 80 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 216 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις καθημερινά στη Γάζα

Σύμφωνα με το Al Jazeera, παιδιά είναι ανάμεσα στους νεκρούς, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τους προσφυγικούς καταυλισμούς Μαγκάζι και Μπουρέιτζ και ελικόπτερα Apache επιτέθηκαν στην περιοχή αζ-Ζάχρα στην κεντρική Γάζα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ επαίνεσε τους πιλότους που πραγματοποίησαν τις φονικές αεροπορικές επιδρομές στον καταυλισμό εκτοπισμένων στην αλ-Μαουάσι, από τις οποίες σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι, λέγοντας ότι η Χαμάς αποδυναμώνεται καθημερινά, χωρίς να μπορεί να εξοπλιστεί, να οργανωθεί ή να «φροντίσει τους τραυματίες».

Αξιωματούχοι στη Γάζα λένε ότι ισραηλινοί πύραυλοι σκότωσαν 17 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 80 που έβρισκαν καταφύγιο σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών για εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Παλαιστίνιοι θρηνούν για τους ανθρώπους που έχασαν μετά τη φονική επίθεση στη Νουσεϊράτ.

Επίθεση στη δυτική Ράφα με πυραύλους

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Al Jazeera στο πεδίο, ισραηλινά ελικόπτερα επιτέθηκαν στη δυτική Ράφα με πυραύλους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινός βομβαρδισμός στην ανατολική περιοχή της Ράφα, Καφρ αλ-Μάσρου κόστισε τη ζωή σε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλους.

Παρά τις επείγουσες προειδοποιήσεις για ανθρωπιστική καταστροφή από τους συμμάχους του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, οι IDF εξαπέλυσαν τον Μάιο χερσαία επίθεση στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Γάζας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι στην περιοχή, περικυκλωμένοι από τις ισραηλινές δυνάμεις και αντιμέτωποι με καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες από το Planet Labs PBC για την κατάσταση πριν και μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού:

Πηγή: Al Jazeera