Η αστυνομία της Κένυας συνέλαβε έναν άνδρα, τον οποίο χαρακτήρισε «κατά συρροή δολοφόνο» ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη φρικιαστική δολοφονία εννέα γυναικών, τα διαμελισμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο που χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος Jomaisi Khalisia ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει 42 γυναίκες από το 2022, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας του της συζύγου.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε ένα μπαρ νωρίς το πρωί της Δευτέρας καθώς παρακολουθούσε τον τελικό του Euro.

Στην Κένυα επικρατεί σοκ και οργή από τότε που βρέθηκε το πρώτο από τα διαμελισμένα πτώματα την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

«Ομολόγησε»

«[Ομολόγησε] ότι προσέλκυσε, σκότωσε και πέταξε 42 γυναικεία πτώματα, όλα δολοφονημένα μεταξύ του 2022 και μόλις την Πέμπτη», δήλωσε ο Mohamed Amin, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (DCI).

Από το 2022 μέχρι σήμερα έχει σκοτώσει 42 γυναίκες, μεταξύ αυτών και τη σύζυγό του

Η στιγμή της περισυλλογής των πτωμάτων

Είπε ότι μετά τη σύλληψή του, ο ύποπτος οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του, περίπου 100 μέτρα (μέτρα) από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο Amin είπε ότι στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων 10 τηλέφωνα, ένας φορητός υπολογιστής, μαχαίρι, ταυτότητες και προσωπικά γυναικεία ρούχα.

Βρήκαν επίσης ένα μαχαίρι που «πίστευαν ότι χρησιμοποιούνταν για τον τεμαχισμό των θυμάτων» και εννέα σακιά όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την απόρριψη των πτωμάτων.

Υπάρχει ανάμειξη της αστυνομίας;

Από την Παρασκευή, η αστυνομία έχει αποκλείσει τη χωματερή όπου βρέθηκαν τα πτώματα σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης. Τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία λέει ότι εξακολουθεί να ανακρίνει τον ύποπτο για να εξακριβώσει το κίνητρο των δολοφονιών και θα προσαχθεί στο δικαστήριο την Τρίτη, σύμφωνα με τον BBC.

Η αστυνομική υπηρεσία της Κένυας δήλωσε νωρίτερα ότι ερευνά αν υπήρξε ανάμειξη της αστυνομίας στα εγκλήματα, καθώς η χωματερή βρίσκεται κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αστυνομίας δήλωσε ότι «οι εκτεταμένοι ισχυρισμοί για εμπλοκή της αστυνομίας σε παράνομες συλλήψεις [και] απαγωγές» σήμαινε ότι διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν υπήρχε οποιαδήποτε σχέση με την αστυνομία.