Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
live
Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον αντιπρόεδρό του, τον Τζέι Ντι Βανς

Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον αντιπρόεδρό του, τον Τζέι Ντι Βανς

O Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε πιθανώς με το απόλυτο των ψήφων των αντιπροσώπων το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και πρότεινε τον Τζέι Ντι Βανς ως αντιπρόεδρό του.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπομπλικανών διοργανώνει το συνέδριό της στο Μιλγουόκι. Πριν λίγο επισημοποιήθηκε το χρίσμα του Ντόναλντ Τραμπ ως υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών και να δώσει μια ομιλία που αναμένεται να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που έχουν θέσει οι Δημοκρατικοί, όπως η οπλοκατοχή.

Ο Τραμπ επέλεξε τον Τζέι Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του. Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν τον λόγο κυβερνήτες πολιτειών, γερουσιαστές και βουλευτές.

Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα μεγάλο σόου όπου ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρέθηκε ανάμεσα στους αντιπροσώπους των Ρεπουμπλικανών. Όμως καθώς το συνέδριο θα διαρκέσει ακόμα δύο ημέρες, είναι βέβαιο πως θα πάρει τον λόγο.

Live video από την ομιλία Τραμπ

Παρακολουθήστε live το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

00:45 Η τοποθέτηση του Βανς θα προκαλέσει παγκόσμιους κραδασμούς, ιδιαίτερα στο Κίεβο

Η νέα επιλογή των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία είναι η ενσάρκωση της πολιτικής «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ.

Ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς ανήκει σε μια νέα γενιά πολιτικών υπέρ του Τραμπ, οι οποίοι απορρίπτουν την παραδοσιακή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ταξίδεψε στην κοιλιά του διεθνιστικού θηρίου στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια νωρίτερα φέτος για να επιπλήξει τους Ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής. Και στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στις ΗΠΑ, εξήγησε γιατί η Αμερική δεν πρέπει πλέον να χρηματοδοτεί τον αγώνα της Ουκρανίας για την ελευθερία της.

«Έχω Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους, οι οποίοι επενδύουν συναισθηματικά πολύ περισσότερο σε ό,τι συμβαίνει 6.000 μίλια μακριά από ό,τι στη χώρα τους», δήλωσε ο Βανς στο συνέδριο. Υποστηρίζει τη θέση του Τραμπ ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί και οι δολοφονίες να σταματήσουν.
«Είναι καλό για τη χώρα να υπάρχει κάποιος που να λέει: Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό; Πόσα χρήματα πρέπει να διοχετεύσουμε σε αυτή τη χώρα;», δήλωσε ο Βανς , ο οποίος έχει επίσης υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την παραγωγική ικανότητα ή επαρκή στρατιωτικά αποθέματα για να στείλουν περισσότερα πυρομαχικά στην Ουκρανία. «Αν νοιάζεστε για την Ουκρανία, αλλά κυρίως αν νοιάζεστε για την Αμερική, θα έπρεπε να θέλετε αυτό το πράγμα να καταλήξει σε κάποια διπλωματική λύση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέκρουσε την κριτική του Βανς για τον πόλεμο σε συνέντευξή του στην Κάιτλαν Κόλινς του CNN τον Φεβρουάριο.

«Για να το καταλάβεις πρέπει να έρθεις στην πρώτη γραμμή για να δεις τι συμβαίνει, να μιλήσεις με τους ανθρώπους και στη συνέχεια να πας στους πολίτες για να καταλάβεις τι θα τους συμβεί χωρίς αυτή τη στήριξη. Και θα καταλάβει ότι εκατομμύρια θα σκοτωθούν. Είναι γεγονός», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Φυσικά, δεν καταλαβαίνει.Ο Θεός να σας ευλογεί που δεν έχετε τον πόλεμο στο έδαφός σας», είπε.

00:31 Πως έπεισαν οι σύμμαχοι του Βανς τον Τραμπ όταν έκαναν λόγο για αυτόν ως υποψήφιο αντιπρόεδρο

Εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πίεζαν να επιλέξει τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο -συμπεριλαμβανομένου του γιου του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και του πρώην παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον- του υποστήριξαν ότι ο πρωτάρης γερουσιαστής, από τους τρεις κορυφαίους υποψήφιους αντιπροέδρους που εξέταζε, έχει την ισχυρότερη προσωπική σχέση με τον Τραμπ.

Υποστήριξαν ότι θα ήταν ο πιο πιστός για να υπηρετήσει δίπλα στον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Υποστήριξαν επίσης ότι ο Βανς μπορεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που θεωρούνται απαραίτητοι για τη νίκη στις πολιτείες-κλειδιά της μάχης τον Νοέμβριο, δεδομένης της ανατροφής του σε μια «φτωχή πόλη της ζώνης της σκουριάς» στο Οχάιο.

Επισήμαναν επίσης τη σύζυγό του, Ούσα Τσιλουκούρι – παιδί Ινδών μεταναστών – ως κάποια που θα μπορούσε να προσελκύσει ψηφοφόρους μειονοτήτων, είπαν οι πηγές.

00:26 Η Καμάλα Χάρις επικοινώνησε με τον Βανς για να συζητήσουν για το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων

Μια πηγή που γνωρίζει το τηλεφώνημα δήλωσε ότι η Χάρις επικοινώνησε με τον Βανς και «άφησε μήνυμα για να τον συγχαρεί για την επιλογή του, να τον καλωσορίσει στην κούρσα και να εκφράσει την ελπίδα ότι οι δύο τους μπορούν να συναντηθούν στο ντιμπέιτ αντιπροέδρων που πρότεινε το CBS News».

00:10 Ομαδική προσευχή στο συνέδριο υπέρ του Τραμπ και του αντιπροέδρου

Ενδεικτικό των πολιτικών θέσεων είναι πως τα μέλη του συνεδρίου προσεύχονται ομαδικά για το δίδυμο για την προεδρία και τους παρευρισκόμενους.

00:06 Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος μόλις διέσχισε την κατάμεστη αίθουσα

Μετά από 4 λεπτά κατά τα οποία προλογίζονταν, εν τέλει ο Τζέι Ντι Βανς, δεν πήρε τον λόγο άμεσα. Αλλά ανακοινώθηκε ο υποψήφιος αντικαταστάτης του στην Γερουσία για την Πολιτεία του Οχάιο. Δια βοής ανακηρύχθηκε υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν όσοι αντιτίθενταν στην υποψηφιότητά του. Ο Μάικ Τζόνσον ανακοίνωσε και επίσημα τις υποψηφιότητες των Τραμπ-Βανς για τους Ρεπουμπλικανούς.

23:51 Στο βήμα ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

23:28 Δημοκρατικό κόμμα του Οχάιο για τον Τζέι Ντι Βανς

Με ανακοίνωση που τιτλοφορείται «J.D. Τι πρέπει να ξέρει η χώρα» τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Οχάιο εξέδωσαν ανακοίνωση για τον συντοπίτη τους υποψήφιο αντιπρόεδρο.

«Ο Τζέι Ντι Βανς είναι ένας απροσάρμοστος εκατομμυριούχος που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα εκμεταλλευόμενος την κρίση των οπιοειδών στο Οχάιο και πέρασε το χρόνο του στη Γερουσία εξευτελίζοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία ενός καταδικασμένου εγκληματία, αντί να εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Οχάιο. Η υποστήριξή του υπέρ της εθνικής απαγόρευσης των αμβλώσεων και η διαστρεβλωμένη πεποίθησή του ότι οι γυναίκες πρέπει να παραμένουν σε βίαιους γάμους προς όφελος των παιδιών τους αποτελεί παράδειγμα του επικίνδυνου εξτρεμισμού του. Δεν είναι λάθος μόνο για το Οχάιο, είναι λάθος για τη χώρα».

Η αιχμηρή ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «Αλλά με το ιστορικό του Βανς στις πολιτικές μεταμορφώσεις, είναι η τέλεια επιλογή για έναν πρόεδρο του οποίου οι κενές υποσχέσεις για την επιστροφή των θέσεων εργασίας στο Οχάιο ήταν δευτερεύουσες σε σχέση με τη διάδοση ψεμάτων για μια ασθένεια που σκότωσε 400.000 Αμερικανούς, ενώ παράλληλα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνησή μας και αποδόμησε τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

23:23 Μεγάλο μουσικό διάλειμμα στο συνέδριο

Εδώ και περίπου 15 λεπτά λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο μουσικό διάλειμμα με ζωντανή ορχήστρα. Με την κάμερα να πηγαίνει στο κοινό, οι περισσότεροι είναι ντυμένοι με χαρακτηριστικές ενδυμασίες της πολιτείας τους, κάτι όχι ασύνηθες για τα πολιτικά συνέδρια των ΗΠΑ. Από κράνη ανθρωκορύχων και παραδοσιακές στολές του εμφυλίου, έως καουμπόικα καπέλα και κολιέ με κοχύλια, μπορεί κανείς να αντικρύσει τα πάντα. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι το βλέπουν ως ένα τεράστιο σόου και ευκαιρία να δικτυωθούν και να ξεσκάσουν.

23:18 Πρώτο σχόλιο της εκστρατείας Μπάιντεν για την επιλογή Βανς – Θα προωθήσει την «ακραία MAGA ατζέντα»

Η καμπάνια των Μπάιντεν-Χάρις δήλωσε ότι ο Τζέι Ντι Βανς, τον οποίο επέλεξε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο αντιιπρόεδρό του, «θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει τον Τραμπ και την ακραία MAGA ατζέντα του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει παραβίαση του νόμου και χωρίς να έχει σημασία η ζημιά για τον αμερικανικό λαό».

Η εκστρατεία δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των αντίθετων οραμάτων για την Αμερική: «(Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο) ψηφοδέλτιο Μπάιντεν-Χάρις, το οποίο θέλει να ενώσει το έθνος, να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους και να μειώσει την ακρίβεια ή το ψηφοδέλτιο Τραμπ-Βανς, το οποίο έχει μια επιβλαβή ατζέντα που επιδιώκει να αφαιρέσει τα δικαιώματα των Αμερικανών, να πλήξει τη μεσαία τάξη και να κάνει τη ζωή πιο ακριβή, ενώ παράλληλα ωφελεί τους πλούσιους και τις άπληστες εταιρείες».

«Ως υποψήφιος του Τραμπ, ο Βανς θα κάνει αποστολή του να θέσει σε εφαρμογή την ατζέντα του Trump Project 2025 εις βάρος των αμερικανικών οικογενειών», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος των Μπάιντεν-Χάρις 2024, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον. «Πρόκειται για κάποιον που υποστηρίζει την απαγόρευση των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο, ενώ επικρίνει τις εξαιρέσεις για τους επιζώντες βιασμού και αιμομιξίας, καταφέρθηκε εναντίον του Affordable Care Act (νομοσχέδιο υγείας με προσιτά κόστη) , συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του για εκατομμύρια ανθρώπους με προϋπάρχουσες συνθήκες και έχει παραδεχτεί ότι δεν θα είχε πιστοποιήσει τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές το 2020».

«Οι δισεκατομμυριούχοι και οι εταιρείες κυριολεκτικά υποστηρίζουν τον Τζέι Ντι Βανς: ξέρουν ότι αυτός και ο Τραμπ θα μειώσουν τους φόρους τους και θα στείλουν τις τιμές στα ύψη για όλους τους άλλους», συνέχισε.

Η προεκλογική εκστρατεία απαρίθμησε τις θέσεις του Βανς: «Υποστηρίζει την εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων και επικρίνει τις εξαιρέσεις για τον βιασμό και την αιμομιξία. Υποστηρίζει την ατζέντα του Τραμπ για την περικοπή της κοινωνικής ασφάλισης και το ξήλωμα της υγειονομικής περίθαλψης των Αμερικανών. Αρνείται τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και δικαιολογεί την πολιτική βία».

23:07 Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον ανακοίνωσε το επίσημη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τόνσον ανακοίνωσε και επίσημα πως ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε στο συνέδριο το χρίσμα των Δημοκρατικών.

22:49 Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ λέει ότι ο πατέρας του είναι καλά μετά την απόπειρα δολοφονίας και σε καλή διάθεση

Ο γιος του πρώην προέδρου περιέγραψε στο συνέδριο πώς έμαθε για τον πυροβολισμό. «Θέλω να πω, προφανώς ήταν μια αρκετά ζοφερή στιγμή. Ήμουν με τα παιδιά μου ένα Σάββατο βράδυ και έμαθα την είδηση ότι τον πυροβόλησαν, αλλά δεν μπορούσα να βρω κανέναν. Ήταν κλειδωμένος στο νοσοκομείο, χρειάστηκαν περίπου 90 λεπτά», δήλωσε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν αρκετά ευδιάθετος και μάλιστα αστειεύτηκε για το τι συνέβη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είπε ότι ο πατέρας του έδειξε αποφασιστικότητα ότι είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για αυτή τη χώρα.

«Του είπα: Είσαι το πιο σκληρό καρύδι (badass) που ξέρω», an;efere.

22:44 Ο ομιλητής που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ ήταν ένας ψεύτικος εκλέκτορας του 2020

Ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Νεβάδα που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία, ήταν ένας από τους ψεύτικους εκλέκτορες της εκστρατείας του Τραμπ για τις εκλογές του 2020.

Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας έξι υποστηρικτών του Τραμπ στη Νεβάδα, οι οποίοι κατέθεσαν ψεύτικα πιστοποιητικά στο Κογκρέσο, ισχυριζόμενοι ότι ήταν οι νόμιμοι εκλέκτορες από την πολιτεία αυτή, την οποία ο Τραμπ έχασε οριακά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αυτό ήταν μέρος της ευρύτερης συνωμοσίας του Τραμπ σε επτά πολιτείες για να υπονομεύσει τη διαδικασία του Κολλεγίου Εκλεκτόρων και να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απαγγελία κατηγοριών για ομοσπονδιακή εκλογική υπονόμευση του Τραμπ από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Ο ΜακΝτόναλντ κατηγορήθηκε για πολιτειακές κατηγορίες στη Νεβάδα σχετικά με τον ρόλο του στο σχέδιο, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα για λόγους δικαιοδοσίας. Ο γενικός εισαγγελέας της Νεβάδα, ένας Δημοκρατικός, υποσχέθηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

22:39 Ο Τζόνσον επαινεί τον Βανς ως αντιπρόεδρο του Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον έπλεξε το εγκώμιο της επιλογής του Ντόναλντ Τραμπ για την αντιπροεδρία, του γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο.

«Ο γερουσιαστής J.D. Vance γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Απαλάχια, υπηρέτησε τη χώρα μας ως Αμερικανός πεζοναύτης και θεωρείται ένας από τους πιο σκεπτόμενους γερουσιαστές στο Κογκρέσο. Διαθέτει βαθιά κατανόηση των ανησυχιών των εργατικών οικογενειών και έχει τόσο τη βιωματική εμπειρία όσο και την πολιτική εξειδίκευση για να βοηθήσει τον Πρόεδρο Τραμπ να παραδώσει μια κυβέρνηση αντάξια του λαού που υποτίθεται ότι υπηρετεί», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Τζόνσον.

22:35 Συνεχίζεται η διαδικασία ψηφοφορίας, παρότι ο Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει τις ψήφους για το χρίσμα

Όλες οι πολιτείες συνεχίζουν να δίνουν τις ψήφους των αντιπροσώπων και τις δίνουν στον Τραμπ.

22:22 Ο Τραμπ πλέκει το εγκώμιο του αντιπροέδρου του

Ο υποψήφιος πρόεδρος Τραμπ και ενώ του απομένουν 170 περίπου ψήφοι για να λάβει και επισήμως το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social:

«Μετά από μακρά σκέψη και προβληματισμό και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Γερουσιαστής J.D. Vance από τη Μεγάλη Πολιτεία του Οχάιο. Ο J.D. υπηρέτησε έντιμα την πατρίδα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε δύο χρόνια, με άριστα (Summa Cum Laude), και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, όπου ήταν συντάκτης του περιοδικού «The Yale Law Journal» και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Γέιλ. Το βιβλίο του J.D., «Hillbilly Elegy», έγινε μεγάλο μπεστ σέλερ και κινηματογραφική ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους σκληρά εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες της χώρας μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Ο J.D. είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά, και τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους αγωνίστηκε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα, και πολύ πέρα…..»

22:16 Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς ανακοινώθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ το 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social ότι ο γερουσιαστής του Οχάιο JD Vance θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του.

22:09 Ακόμα δεν έχει χάσει ψήφο ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαδικαστικό χαρακτήρα παίρνει η μάχη για το χρίσμα στο συνέδριο Ρεπουμπλικανών. Μέχρι στιγμής ο υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει 559 ψήφους χωρίς αντίπαλο.

22:00 Τον λόγο παίρνουν πολιτεία προς πολιτεία για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών

Η Αϊόβα πήρε πρώτη τον λόγο δίνοντας 40/40 ψήφους αντιπροσώπων στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Νεβάδα με την σειρά της έδωσε και τις 26 ψήφους στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Οκλαχόμα 43/43 ψήφους συνέδρων στον Ντόναλντ Τραμπ, απόλυτη πλειοψηφία και για την Δυτική Βιρτζίνια. Πλέον αναμένεται μονάχα η περίπτωση έκπληξης, δηλαδή έστω ένας σύνεδρος να μην ψηφίσει τον Τραμπ.

21:51 Τον λόγο έχει ο Μάικ Τζόνσον πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Προλόγισε τον Τζεφ Κάουφμαν πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών της Αϊόβα. Πρότεινε επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ για υποψήφιο, εν μέσω ουρλιαχτών του κοινού και τον «στολίζει» με κολακείες.

21:42 Ο Μάικ Βάτλεϊ, πρόεδρος του συνεδρίου ξαναπαίρνει τον λόγο

Οι σύνεδροι προτείνουν ψηφίσματα τα οποία συνήθως ψηφίζονται παμψηφεί.

21:38 Γερουσιάστρια του Τενεσί δίνει το στίγμα της πλατφόρμας των Ρεπουμπλικανών και της ίδιας

Η Μάρσα Μπλάκμπερν, ρεπουμπλικανή γερουσιάστρια δίνει το στίγμα των Ρεπομπλικανών: Μείωση του κράτους, έλεγχος των συνόρων, έλεγχος του πληθωρισμού, ενεργειακή κυριαρχία, μεγαλύτερες επενδύσεις στον στρατό, προστασία του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, «να κρατήσουμε τα αγόρια μακριά από τα γυναικεία αθλήματα» και να προστατέψουμε τη ζωή για όσους έχουν γεννηθεί και όσους δεν έχουν γεννηθεί (αυστηροποίηση των αμβλώσεων).

Ουσιαστικά είναι ένα εντελώς οπισθοδρομικό πρόγραμμα με λιγότερες ελευθερίες, όμως αυτοί είναι οι οπαδοί των Ρεπουμπλικανών.

21:32 Μέχρι στιγμής οι σύνεδροι ασχολούνται με διαδικαστικά ζητήματα

21:19 Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο ανέφερε ότι δεν είναι η επιλογή του Τραμπ για αντιπρόεδρος

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο ενημερώθηκε ότι δεν είναι ο εκλεκτός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αντιπρόεδρος, όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

21:12 Παραδοσιακά χωρισμένοι ανά πολιτεία οι σύνεδροι

Από κάποιες πολιτείες όπως το Αρκάνσας είναι εμφανής η ομοιόμορφη εμφάνιση. Κάτι που συμβαίνει στα πλαίσια της λογικής του σόου με την οποία αντιμετωπίζονται τα κομματικά συνέδρια.

Τα πολιτικά συνέδρια, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών είναι παραδοσιακά ένα σόου.

21:07 Ακολούθησε η ομολογία πίστης στη σημαία και ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ

21:04 Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανοίγει το συνέδριο

Με μια προσευχή, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ουσιαστικά ήταν ο πρώτος επίσημος που άνοιξε τις διαδικασίες του συνεδρίου.

20:55 Ο Τραμπ ζητάει χρηματοδότηση της εκστρατείας του

Μετά την απόπειρα εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά ακόμα περισσότερη χρηματοδότηση από τους φίλους των Ρεπουμπλικανών,

20:42 Σε εξέλιξη διαδήλωση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Μεγάλης έκτασης διαδήλωση στην πόλη του Μιλγουόκι εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ισπανόφωνων και αφροαμερικανών με πλακάτ που αποκαλούν τον Τραμπ «ρατσιστή», ενώ είναι δεκάδες τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, φεμινιστριών αλλά και της LGTB κοινότητας.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024