Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Αστυνομικός ήρθε τετ α τετ με τον δράστη λίγο πριν την επίθεση - Τον απείλησε με το τουφέκι

Ντόναλντ Τραμπ: Αστυνομικός ήρθε τετ α τετ με τον δράστη λίγο πριν την επίθεση – Τον απείλησε με το τουφέκι

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ είχαν αντιληφθεί ότι ένας άνδρας είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή μιας στέγης ενός κοντινού κτιρίου και ήταν οπλισμένος.

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια το Σάββατο (13/7).

Από την επίθεση ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για τον 50χρονο Κόρεϊ Κομπερατόρε, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό και παρακολουθούσε την ομιλία του Τραμπ. Επίσης, νεκρός -από τα πυρά των αστυνομικών- έπεσε και ο 20χρονος δράστης της επίθεσης.

Όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, λίγο πριν ο Τόμας Μάθιου Κρουκς πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο και τον απείλησε με το τουφέκι όταν προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να ανοίξει πυρ.

Συγκεκριμένα, το Associated Press αναφέρει ότι οπαδοί του Τραμπ είχαν αντιληφθεί ότι ένας άνδρας είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή μιας στέγης ενός κοντινού κτιρίου και ήταν οπλισμένος. Προειδοποίησαν τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, οι οποίες και κινητοποιήθηκαν. Ένας αστυνομικός ανέβηκε στην οροφή και μίλησε στον Κρουκς, ο οποίος έστρεψε άμεσα το τουφέκι εναντίον του.

Ο αξιωματικός υποχώρησε γρήγορα προς τη σκάλα και τότε ο δράστης πυροβόλησε προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μετά έπεσε νεκρός από τα πυρά σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, είπαν οι αστυνομικοί, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο δράστης έστρεψε το όπλο του κατά του αστυνομικού

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post ο σερίφης της κομητείας Μπάτλερ, Μαικλ Σλουπ, είπε ότι ένας αστυνομικός του τοπικού τμήματος της Πενσιλβάνια είδε τον ένοπλο λίγο προτού πυροβολήσει εναντίον Τραμπ, αλλά δεν κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σλουπ, ο αστυνομικός εξέταζε την περιοχή αφού υπήρξαν αιτήματα από τις αρχές για τον εντοπισμό ενός ύποπτου ατόμου.

«Η αστυνομία απάντησε και προσπάθησε να βρει τον τύπο, έψαξε την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει. Είπαν, λοιπόν, ας δοκιμάσουμε στην ταράτσα», είπε ο Σλουπ.

Και σημείωσε ότι ο αξιωματικός ανέβηκε στην ταράτσα και ήρθε σε οπτική επαφή με τον ένοπλο, ο οποίος είδε επίσης τον αστυνομικό. Τότε ο δράστης έστρεψε το όπλο του κατά του αστυνομικού. «Τον άφησε γιατί δεν ήθελε να σκοτωθεί», διευκρίνισε ο σερίφης.

Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης

Το FBI ταυτοποίησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας στην Πενσιλβάνια.

Ο ύποπτος δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε από τη Μυστική Αστυνομία, δευτερόλεπτα μετά από την κίνηση του να πυροβολήσει κατά της εξέδρας, από την οποία μιλούσε ο Τραμπ.

Τα πολιτειακά αρχεία των ψηφοφόρων δείχνουν ότι ο Κρουκς ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών. Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα ήταν οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα ψήφιζε ο 20χρονος, ο οποίος ζούσε περίπου σε απόσταση μιας ώρας από το σημείο που έγινε η επίθεση.

Ο 20χρονος δεν είχε μαζί του τα στοιχεία της ταυτότητάς του, στο σημείο της επίθεσης, ενώ θα πρέπει να ταυτοποιηθεί με τη χρήση άλλων μεθόδων

Όταν ο Κρουκς ήταν 17 ετών έκανε μία δωρεά 15 δολαρίων στην επιτροπή πολιτικής δράσης ActBlue που συγκεντρώνει χρήματα για πολιτικούς αριστερής απόκλισης, αλλά και Δημοκρατικούς πολιτικούς, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής του 2021. Η δωρεά έγινε υπέρ της εθνικής πολιτικής οργάνωσης Progressive Turnout Project, που δραστηριοποιείται προκειμένου να κινητοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και να ψηφίσουν. Οι δύο πολιτικοί φορείς δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα σχολιασμού του Reuters.

Ο πατέρας του Κρουκς, ο 53χρονος Μάθιου Κρουκς, δήλωσε στο CNN ότι προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, ενώ θα περιμένει μέχρι να μιλήσει με τις αρχές ασφάλειας, πριν μιλήσει για το γιο του.

Ο Τόμας αποφοίτησε το 2022 από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ, ενώ έλαβε βραβείο 500 δολαρίων από την Εθνική Πρωτοβουλία Μαθηματικών κι Επιστήμης.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι ο 20χρονος δεν είχε μαζί του τα στοιχεία της ταυτότητάς του, στο σημείο της επίθεσης, ενώ θα πρέπει να ταυτοποιηθεί με τη χρήση άλλων μεθόδων.

«Τώρα, αναλύουμε φωτογραφίες και προσπαθούμε να εξετάσουμε το DNA του και να λάβουμε βιομετρική επιβεβαίωση», δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης του Τύπου, ο Κέβιν Ρότζεκ.

Νωρίτερα σήμερα, δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας βρέθηκαν έξω από τη διεύθυνση κατοικίας του, όπως αυτή αναφέρεται στο εκλογικό μητρώο του.

Πράκτορες των υπηρεσιών κατά του αλκοολισμού, του καπνίσματος, της οπλοκατοχής, αλλά και των εκρηκτικών, βρέθηκαν στο σημείο, ενώ μία ομάδα εξουδετέρωσης βομβών αναπτύχθηκε στην κατοικία.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024