Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σομαλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον ατόμων που παρακολουθούσαν τον τελικό του Euro

Σομαλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον ατόμων που παρακολουθούσαν τον τελικό του Euro

Βομβιστική επίθεση εναντίον καφετέριας που μετέδιδε σε μεγάλη οθόνη τον τελικό του Euro είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν άλλοι είκοσι.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισχυρή έκρηξη, αποδιδόμενη σε παγιδευμένο όχημα, σε κατάμεστη καφετέρια στο κέντρο της Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να παρακολουθήσει τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου χθες Κυριακή το βράδυ, μεταδίδουν σομαλικά ΜΜΕ επικαλούμενα εκπρόσωπο της αστυνομίας (φωτογραφία, επάνω, από jowhar.com).

Οπτικό υλικό από το σημείο εικονίζει τη στιγμή της έκρηξης και πυκνό καπνό να υψώνεται στον ουρανό

«Τα πρώτα στοιχεία (της έρευνας) της αστυνομίας κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και περίπου είκοσι τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Αμπντιφάταχ Αντεν Χασάν, σε κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων και τη δημόσια τηλεόραση.

Η καφετέρια, ονόματι Top Cafe, αναμετέδιδε σε μεγάλη οθόνη τον αγώνα όταν διαπράχθηκε η επίθεση. Οπτικό υλικό από το σημείο εικονίζει τη στιγμή της έκρηξης και πυκνό καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Οι τζιχαντιστές

Η Σεμπάμπ («Νεολαία»), τζιχαντιστική οργάνωση που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, έχει διαπράξει επανειλημμένα βομβιστικές και άλλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της εμπόλεμης χώρας.

Προχθές Σάββατο, πέντε φυλακισμένοι, κατά τις αρχές μέλη της οργάνωσης, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης από τη μεγαλύτερη φυλακή της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την υπηρεσία φυλακών, τρεις φρουροί σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024