Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Γερμανοί επιστρέφουν στην έκθεση του Παρισιού

Οι Γερμανοί επιστρέφουν στην έκθεση του Παρισιού

VW και BMW ανακοίνωσαν την παρουσία τους στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού που και πάλι θα σημαδευτεί από ηχηρές απουσίες της ευρωπαϊκής και μη αυτοκίνησης

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας.

Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ.

Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν.

Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το παρόν υπάρχει και μια κινεζική συμμετοχή από την Seres. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα υπάρξουν και άλλες κινεζικές φίρμες που θα δηλώσουν συμμετοχή ή κατά πόσο η προσφάτως πιο αυστηρή και πιο ακριβή για τα εκ Κίνας ορμώμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα, δασμολογική πολιτική της ΕΕ όσο και η από καιρό ειλημμένη απόφαση των Γάλλων να εξαιρέσουν από τις επιδοτήσεις τους τα EV που προέρχονται από την Ασία, καθιστώντας επιλέξιμα τα αυτοκίνητα βάση εγγύτητας του τόπου παραγωγής θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την απόφαση των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών να παραστούν στην γαλλική έκθεση.

Στους απόντες πάντως θα συγκαταλέγονται δεδομένα οι Mercedes-Benz, αυτοκινητοβιομηχανίες του ομίλου VW όπως οι Cupra, Seat αλλά και Lamborghini ενώ εξίσου έχουν ανακοινώσει ότι θα απέχουν Ford, Hyundai, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Volvo, Polestar και η κινεζική επίσης ιδιοκτησίας Geely, Zeekr. Στο μπλοκ των απόντων έχουν προσχωρήσει επίσης οι κινεζικές MG, BYD, Chery, Great Wall ενώ ο όμιλος Toyota δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Παράλληλα δεν αποκλείεται να ληφθεί θετική απόφαση και για τις ιταλικές φίρμες του ομίλου Stellantis, Alfa Romeo, Fiat και Lancia οι οποίες τελικά δεν αποκλείεται να αναζητήσουν ένα περίπτερο στη γαλλική έκθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024