Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον αέρα μέσω του ΟΣΔΕ παράνομοι χάρτες με υποδομές εθνικής ασφάλειας – «Παράθυρο» σε καταπατητές…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον αέρα μέσω του ΟΣΔΕ παράνομοι χάρτες με υποδομές εθνικής ασφάλειας – «Παράθυρο» σε καταπατητές…

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τον τεχνικό σύμβουλο άνοιξαν το ΟΣΔΕ αναρτώντας χάρτες με διαβαθμισμένες περιοχές

Με απίστευτη προχειρότητα, βιασύνη αλλά και σκοπιμότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, άνοιξε την πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών στο ΟΣΔΕ για την καλλιεργητική περίοδο 2024.

Όσοι ξεκίνησαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη νέα καλλιεργητική περίοδο διαπίστωναν στους χάρτες, που είναι αναρτημένοι μέσα από την πλατφόρμα στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), πώς φέρουν απαγορευμένα «καμουφλάζ» διαβαθμισμένων περιοχών.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κρίσιμες υποδομές για την εθνική ασφάλεια, π.χ. αεροδρόμια και στρατόπεδα, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ΟΤ, είναι φόρα παρτίδα…

Παρά το γεγονός ότι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού απαγορεύει τη θέαση εικόνων που δεν έχουν τύχει της επεξεργασίας όπως την ορίζει – αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται και για το Κτηματολόγιο – εντούτοις οι χάρτες που είναι αναρτημένοι φέρουν μαυρισμένες περιοχές (καμουφλάζ), οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ουσιαστικά δείχνουν ξεκάθαρα που είναι αυτές οι υποδομές.

Στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεση του ο ΟΤ θα διαπιστώσετε τις μη σύννομες επεξεργασίες που έχουν υποστεί οι χάρτες με:

Το Αεροδρόμιο στο Καστέλι

Το Αεροδρόμιο στην Κάρπαθο

Το Αεροδρόμιο στη Ρόδο

Τεχνικός σύμβουλος

Όλα αυτά φανερώνουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τη βιασύνη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να χρησιμοποιήσει χάρτες του παλιού τεχνικού συμβούλου που εκδόθηκαν το 2017.

Κάτι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν είχε συμβεί με το ΟΣΔΕ των ετών 2022 και 2023, οπότε και ο τεχνικός σύμβουλος που είχε αναλάβει τις χρονιές εκείνες το έργο είχε φροντίσει ώστε οι χάρτες να είναι σύννομοι με όσα ορίζει η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Σημειώνεται ότι οι χάρτες αυτοί είναι αναρτημένοι στην πλατφόρμα του ΟΣΔΕ που έχει πύλη εισόδου το «gov.gr».

Αξίζει δε, να σημειωθεί πώς σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι νόμιμοι χάρτες κατέβηκαν από το ΟΣΔΕ στις 12 Ιουλίου προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ να αναθέσει στον τεχνικό σύμβουλο (έτρεχε πριν το 2022 και 2023 το έργο του ΟΣΔΕ).

Όπως καταγγέλλεται η ανάθεση του στον συγκεκριμένο σύμβουλο έγινε την τελευταία στιγμή δίνοντας με έναν τρόπο γεμάτο ερωτηματικά το «πράσινο» φως στην εφαρμογή που υλοποιεί για το ΟΣΔΕ.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με πηγές, η εφαρμογή δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της ΓΥΣ και του ΓΕΕΘΑ. Προκύπτουν δε, ερωτηματικά αναφορικά με το έργο που (δεν) έκανε η Επιτροπή Παραλαβής του Παραδοτέου όπως και η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ερωτηματικά επίσης ανακύπτουν από το γεγονός πώς ο Οργανισμός είχε δαπανήσει χρήματα για τους σύννομους χάρτες του ΟΣΔΕ 2022 και 2023.

Τα βοσκοτόπια και οι καταπατητές…

Πέρα, όμως, από τα περίεργα… με τους χάρτες και τις διαβαθμισμένες περιοχές, σειρά ερωτημάτων εγείρονται και για άλλες παρεμβάσεις στο ΟΣΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως παρατηρούν αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς και του αγροτικού κόσμου, ο τεχνικός σύμβουλος διέγραψε τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας τις κατανομές δημόσιων (κοινοτικών) βοσκοτόπων. Στην ουσία – όπως φαίνεται και από τη φωτό που δημοσιεύει ο ΟΤ – έσβησε τους σχεδιασμούς των τεμαχίων με τις κατανομές βοσκοτόπων σε κτηνοτρόφους και τα  σχετικά elements (ενδείξεις). Τώρα δείχνουν  ότι πρόκειται για δημόσιες εκτάσεις χωρίς να φαίνεται όμως ποιες από αυτές είχαν δηλωθεί που αποτελεί και το ύποπτο σημείο.

Στην αγορά κυκλοφορούν πληροφορίες, πώς αυτό συνέβη προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τους καταπατητές. Δηλαδή σε επιτήδειους που θα δηλώνουν παράνομα εκτάσεις για να εισπράττουν επιδοτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες εκτάσεις προορίζονται για κατανομή μέσω της τεχνικής λύσης στους κτηνοτρόφους που κατέχουν ζώα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, όσοι επιδιώκουν να δηλώσουν ψευδώς εκτάσεις μπορούν πλέον να το πράττουν ανενόχλητα δηλώνοντας βοσκοτόπια κι ας μην έχουν ζώα προκειμένου να λάβουν το εθνικό απόθεμα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Νίκη της Εθνικής παρά τις απουσίες

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 67-65 το Πουέρτο Ρίκο στο τελευταίο της εν Ελλάδι φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024