Κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους στο TikTok διάφορα trends, που διχάζουν τους χρήστες για την επικινδυνότητά τους.

Μετά τις εξαντλητικές δίαιτες, το beer tanning και το mouth taping ήρθε το sink drink για να γίνει viral και να ανοίξει συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο είναι υγιές για τους tiktokers.

Τι είναι όμως το sink drink;

Ουσιαστικά τα άτομα αναμειγνύουν ποτά απευθείας στους νεροχύτες της κουζίνας τους. Η φαινομενικά ακίνδυνη πράξη της χρήσης του νεροχύτη, ωστόσο, ως γιγάντιου μπολ έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία λόγω των πιθανών κινδύνων για την υγεία.

Το 45% των νεροχυτών της κουζίνας βρέθηκε θετικό σε κολοβακτηρίδια όπως το E. coli και το 27% περιείχε μούχλες

Οι tiktokers εμφανίζονται να αναμειγνύουν διάφορα ποτά στους νεροχύτες τους, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά δοχεία όπως κανάτες ή μπολ. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την αντισυμβατική μέθοδο φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα του νεροχύτη, που επιτρέπει την παρασκευή πιο μεγάλων ποσοτήτων. Όμως, η τάση αυτή δεν έχει γίνει δεκτή από όλους, αφού αρκετοί είναι αυτοί που την αποδοκιμάζουν και τη χαρακτηρίζουν «ηλίθια ιδέα».

@julia_asmr_sounds #drink #drinktok #drinkrecipe #sink #sinkasmr #ice #icedrink #drinkasmr #iceasmr #partydrink #partydrinksideas ♬ Suga Suga – Groovy-G

Στο TikTok έχουν γίνει πάνω από 140 εκατομμύρια αναρτήσεις σχετικά με το sink drink, με ένα από τα πιο δημοφιλή να είναι του @thetipsybartender ή όπως είναι το κανονικό του όνομα Skyy John. Το συγκεκριμένο βίντεο μετρά πάνω από 58 εκατομμύρια προβολές και ο χρήστης προχωρά στην παρασκευή του διάσημου Jungle Juice στον νεροχύτη της κουζίνας του.

@realtipsybartender THE BATHTUB JUNGLE JUICE 🛁 #tipsybartender #drink #drinks #cocktail #cocktails #bathtub #junglejuice #mixeddrink #mixeddrinks #StayTipsy ♬ Knife Talk – Drake

Οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η τάση αυτή είναι επικίνδυνη και σημειώνουν ότι οι νεροχύτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα μέρη ενός νοικοκυριού.

Ο Dr. Gareth Nye, επικεφαλής προγράμματος για την ιατρική επιστήμη, προειδοποιεί: «Ο νεροχύτης θεωρείται συνήθως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της κουζίνας, καθώς είναι το μέρος όπου εναποθέτουμε μαγειρεμένα και άψητα απορρίμματα φαγητού και πλένουμε τα χέρια μας αφού αγγίξουμε ωμά κρέατα και άλλες διαρροές. Μια μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής διαπίστωσε ότι το 45% των νεροχυτών της κουζίνας βρέθηκε θετικό σε κολοβακτηρίδια όπως το E. coli και το 27% περιείχε μούχλες που είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και αναπνευστικά προβλήματα».

Και προσθέτει: «Επίσης, οι περισσότερες αποχετεύσεις έχουν κάποια μορφή απόφραξης, συνήθως από λιπαρά ή λίπη. Αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως το E. coli και η σαλμονέλα, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι την περιοχή του νεροχύτη. Τελικά, χρησιμοποιείτε τον νεροχύτη της κουζίνας σας για να ξεφορτωθείτε πράγματα και πιθανότατα αντιμετωπίζετε εκατομμύρια βακτήρια μέσα και γύρω από τον νεροχύτη και την οπή της τάπας».

@starandshontwins The best kool-aid in town 😋 #foodie #drinks #sink ♬ Chill Music Aesthetic – Megacreate