Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανώγεια: Ομάδα 10 ατόμων ξυλοκόπησε 16χρονο επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι

Ανώγεια: Ομάδα 10 ατόμων ξυλοκόπησε 16χρονο επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι

Τι αναφέρει σε επιστολή της η μητέρα του ανήλικου που καταγγέλλει το περιστατικό - Ο 16χρονος μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου αγοριού από ομάδα 10 ατόμων, στα Ανώγεια, στην Κρήτη,  επειδή… φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Καβαλαριάς, όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, η οποία έχει καταγωγή από τα Ανώγεια και βρίσκεται στο χωριό μαζί με τον γιο της για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το ανήλικο αγόρι μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και κατεγράφη το περιστατικό.

Δύο νεαροί που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον 16χρονο αλλά δεν τα κατάφεραν αφού στοχοποιήθηκαν και αυτοί από την ομάδα των 10 νταήδων.

«Είσαι ξένος, δεν ντύνεσαι σαν κι εμάς, δεν είσαι σαν και μας…τότε όχι, δεν ανήκεις εδώ», γράφει η μητέρα στην επιστολή της περιγράφοντας πως αντιμετωπίστηκε ο γιος της

«Κοκκίνισε κι η ντροπή»

Η μητέρα του 16χρονου κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή στο anogi.gr, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δυστυχώς, το δικό μου παιδί, μέσα στο ίδιο μου το χωριό, βίωσε με τον πιο άσχημο και αφιλόξενο τρόπο το νταϊλίκι και την ενορχηστρωμένη επίθεση άλλων παιδιών, γιατί απλά δεν τους άρεσε το γεγονός ότι κυκλοφορεί στ’ Ανώγεια με βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί!

Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια, που προφανώς άλλοι τους έχουν επιβάλλει.

Είσαι ξένος, δεν ντύνεσαι σαν κι εμάς, δεν είσαι σαν και μας…τότε όχι, δεν ανήκεις εδώ.

Και πώς το εξαργυρώνουμε αυτό; Σε στέλνουμε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο… τόσο απλά και με συνοπτικές διαδικασίες…..και καλή τύχη.

Δέκα εναντίον ενός…πόσο άνανδρο! Και η ντροπή κοκκίνησε».

Η έκκληση

Η ίδια απευθύνει και μια έκκληση: «Απευθύνομαι στους γονείς που έχουν απομακρυνθεί από τα παιδιά τους, στα παιδιά που δεν συζητούν πια με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, στην Ανωγειανή και τον Ανωγειανό που κοπιάζει και αγωνίζεται γιατί θέλει για το χωριό μας το καλύτερο, που θέλει τη νέα γενιά να ξεπεράσει τις προηγούμενες, την κοινωνία μας να πηγαίνει μπροστά και όχι πίσω, που δεν θέλει εκπτώσεις στις αξίες και την ηθική.

Απευθύνομαι σε όλους όσοι βλέπουν το πρόβλημα και δεν εθελοτυφλούν να ενεργοποιηθούν, να βοηθήσει ο καθένας από το μετερίζι του να ξαναγίνει ο τόπος μας αυτό που του αξίζει και ο κάθε Ανωγειανός και Ανωγειανή πνεύμα ελεύθερο και δημοκρατικό με σεβασμό στον συνάνθρωπο».

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024