Στη φυλακή παραμένει ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος κατηγορείται για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου ποινικολόγου κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1.

Έτσι o Απόστολος Λύτρας παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό βραχιολάκι.

Δουλεύει στην καντίνα των Φυλακών Κορυδαλλού

Σύμφωνα με το μέτρο της εργασίας στις φυλακές, είναι δυνατή η μείωση της ποινής δεδομένου ότι κάθε ημέρα εργασίας υπολογίζεται διπλή. Στην περίπτωση του Απόστολου Λύτρα που είναι προσωρινά κρατούμενος, αυτές οι μέρες εργασίας μπορούν να προσμετρηθούν μόνο αφού καταδικαστεί και συνυπολογιστεί στο διάστημα της προσωρινής κράτησης, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Alpha, στην καντίνα ο ποινικολόγος δέχεται παραγγελίες από συγκρατούμενούς του για τσιγάρα, τρόφιμα και άλλα είδη που προμηθεύονται από το σούπερ μάρκετ του σωφρονιστικού καταστήματος.

Εκείνος καθαρογράφει τις παραγγελίες που του δίνουν οι κρατούμενοι και στη συνέχεια τις δίνει στον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο ώστε να ολοκληρωθεί η εκτέλεσή τους.

Αγνώριστος ο ποινικολόγος

«Σκιά του εαυτού του» χαρακτηρίζουν τον Απόστολο Λύτρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τον γνώριζαν πριν από την προφυλάκισή του για το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την σύζυγό του.

Ο Απόστολος Λύτρας φαίνεται να έχει χάσει αρκετά κιλά με αποτέλεσμα να αλλάξει αρκετά η όψη του, ενώ καπνίζει μανιωδώς και ανταλλάσσει τηλεκάρτες για τσιγάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποινικολόγος είναι λιγομίλητος με τους συγκρατούμενούς του, ενώ αποφεύγει να προαυλίζεται μαζί με τους υπόλοιπους, καθώς δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους που μπορεί να έχουν προηγούμενα μαζί του από δικαστικές υποθέσεις. Μοναδικές στιγμές χαράς οι κόρες του, οι οποίες τον επισκέπτονται καθημερινά.