Σε αναβολή επ αόριστον οδηγήθηκε η δίκη με κατηγορουμένους πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών λόγω κωλύματος στο πρόσωπο τριών δικηγόρων υπεράσπισης.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή επ’ αόριστον καθώς με τις αλλαγές που έφερε ο δικαστικός χάρτης τέτοιου είδους υποθέσεις περνούν από την αρμοδιότητα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στο Μονομελές Εφετείο.

Κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων

Οι εκλεγμένοι με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Ως ηθικός αυτουργός, δικάζεται ο  Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές πρακτικές στο κόμμα του, που παρέπεμπαν σε μεθόδους greek mafia και Δον Κορλεόνε

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα που είχε διενεργήσει προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος Σπαρτιάτες ήταν ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα, φέρεται ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, καθώς η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του για έκνομες παρασκηνιακές πρακτικές στο κόμμα του, που παρέπεμπαν σε μεθόδους greek mafia και Δον Κορλεόνε.