Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο ελληνικό «έξυπνο» σχολείο χωρίς πλαστικά

Το πρώτο ελληνικό «έξυπνο» σχολείο χωρίς πλαστικά

Ένα νηπιαγωγείο στην Εύβοια ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της Common Seas «Έξυπνα Σχολεία χωρίς Πλαστικά».

Το νηπιαγωγείο της Αγίας Άννας στην Εύβοια έγινε το πρώτο ελληνικό σχολείο που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Common Seas «Έξυπνα Σχολεία χωρίς Πλαστικά».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια που προάγει τη γνώση και την κατανόηση του προβλήματος των πλαστικών, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου σταμάτησαν να χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια και νάυλον σακούλες. «Είμαστε περήφανοι για τους στόχους που επιτεύχθηκαν» σημείωσε η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου.

Τα τρία στάδια

Για να βραβευτεί ένα σχολείο ως «Εξυπνο Σχολείο χωρίς Πλαστικά», οι μαθητές καλούνται να ολοκληρώσουν τρία απλά στάδια: «Έμπνευση, Έρευνα, Δράση», με στόχο να μειώσουν δραστικά την χρήση πλαστικού στο σχολείο τους, αναπτύσσοντας συγχρόνως καινούργιες δεξιότητες για να γίνουν παγκόσμιοι ενεργοί πολίτες.

Μέσα από την εκπαίδευση και την ενεργή συμμετοχή, οι μαθητές μαθαίνουν τη σημασία της προστασίας των θαλασσών και τον ρόλο που παίζουν τα πλαστικά σε αυτό.

Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, κυρία Αγιασοφίτη δήλωσε ότι «η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχίσουμε με την ίδια συνείδηση και σθένος να βοηθάμε τη θάλασσα και το περιβάλλον γιατί οι μικροί μαθητές αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του πλανήτη μας».

Το πρόγραμμα «Έξυπνα Σχολεία χωρίς Πλαστικά» είναι ήδη ενεργό σε πάνω από 900 σχολεία σε 28 χώρες, ενώ στην Ελλάδα έχουν εγγραφεί τα πρώτα 20 σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή και πρόσβαση σε όλα τα εκπαιδευτικά υλικά παρέχεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της Common Seas.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024