Η Apple ξεκίνησε από τη Δευτέρα την κυκλοφορία της έκδοσης beta του νέου της λειτουργικού συστήματος iOS 18 που θα κυκλοφορήσει μαζί με τα νέα iPhone το φθινόπωρο, επιτρέποντας στους καταναλωτές και τους προγραμματιστές της Apple να δοκιμάσουν τις πιο πρόσφατες λειτουργίες πριν το επίσημο λανσάρισμα αλλά και να εντοπίσουν πιθανά σφάλματα.

Ωστόσο, η πιο σημαντική νέα υπηρεσία του λειτουργικού συστήματος, το Apple Intelligence, δεν θα είναι στην beta έκδοση. Τον Ιούνιο, η Apple ανακοίνωσε ότι ορισμένες μόνο από τις νεότερες συσκευές της θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία AI της Apple που μπορεί να απαντά έξυπνα σε ερωτήσεις, να ελέγχει το iPhone σας και ακόμη και να δημιουργεί εικόνες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το Apple Intelligence θα κυκλοφορήσει σε beta έκδοση αυτό το φθινόπωρο και οι χρήστες θα μπορούν να το δοκιμάσουν από το καλοκαίρι. Ορισμένες από τις λειτουργίες της Apple Intelligence, όπως η ενσωμάτωση του ChatGPT και ορισμένες βελτιώσεις στο Siri, αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα εντός του έτους.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές αλλαγές σε αυτήν την έκδοση του iOS που θα αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας των iPhone και θα μπορούσαν να εκπλήξουν τους χρήστες κατά την πρώτη εγκατάσταση του λογισμικού. Η Apple έχει ενημερώσει αρκετά από τα βασικά στοιχεία διεπαφής χρήστη της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης κλειδώματος, της αρχικής οθόνης και του Κέντρου Ελέγχου, για να υποστηρίζει ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και προσαρμογής.

Κορυφαίες εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες έχουν επανασχεδιαστεί. Τα Μηνύματα είναι πιο πολύχρωμα και υποστηρίζουν αντιδράσεις emoji. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να αλλάξουν όλα τα εικονίδια της εφαρμογής τους στο ίδιο χρώμα.

Πολλές από αυτές τις δυνατότητες εμφάνισης είναι διαθέσιμες στους χρήστες Android εδώ και χρόνια, αλλά θα είναι νέες για τους μακροχρόνιους χρήστες iPhone και αποτελούν μέρος μιας πολυετούς διαδικασίας κατά την οποία η Apple ανοίγει τον πρώην άκαμπτο σχεδιασμό λογισμικού iPhone σε μεγαλύτερη οπτική προσαρμογή, αφού η περσινή κυκλοφορία επανασχεδίασε την οθόνη κλειδώματος της συσκευής.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο iOS 18:

  • Οι χρήστες μπορούν πλέον να τοποθετούν εικονίδια οπουδήποτε στην αρχική οθόνη — για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλες τις εφαρμογές σας γύρω από το περίγραμμα της οθόνης, ώστε να βλέπετε καλύτερα την ταπετσαρία σας.
  • Τα εικονίδια εφαρμογών μπορούν να αλλάξουν σε σκοτεινή λειτουργία ή το iOS μπορεί να αλλάξει όλα τα εικονίδια των εφαρμογών σας στο ίδιο χρώμα.
  • Το μενού του Κέντρου Ελέγχου της Apple — στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με σάρωση προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία — είναι πιο προσαρμόσιμο, με πολλές σελίδες οθονών και προσφέρει νέους τύπους στοιχείων ελέγχου.
  • Οι χρήστες μπορούν να εναλλάξουν τις συντομεύσεις της κάμερας και του φακού στην οθόνη κλειδώματος με άλλες εφαρμογές.
  • Η εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple λαμβάνει μια μεγάλη ενημέρωση με επανασχεδιασμό. Τώρα, η εφαρμογή χρησιμοποιεί AI για να οργανώσει φωτογραφίες σε ταξίδια ή άλμπουμ, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη σελίδα όταν ανοίγει η εφαρμογή.
  • Η εφαρμογή Μηνύματα της Apple μπορεί πλέον να προσθέτει έντονους ή πλάγιους χαρακτήρες στο κείμενο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αντιδρούν στα μηνύματα με οποιοδήποτε emoji. Αυτά τα λεγόμενα «tapbacks» εμφανίζονται πλέον έγχρωμα στην εφαρμογή Messages.
  • Οι χρήστες του iOS 18 με πρόσφατες συσκευές μπορούν να στείλουν μηνύματα κειμένου μέσω δορυφόρου εάν δεν υπάρχει Wi-Fi ή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.
  • Το Safari θα συνοψίζει ειδήσεις και άλλα άρθρα στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πινάκων περιεχομένου. Η πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες γίνεται χρησιμοποιώντας το κουμπί στην αριστερή πλευρά της γραμμής URL στο Safari.
  • Η Apple έχει τοποθετήσει όλες τις δυνατότητες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης σε μια νέα εφαρμογή, το Passwords.
  • Οι χρήστες μπορούν να «χτυπήσουν» ένα iPhone σε ένα άλλο iPhone για γρήγορη ψηφιακή μεταφορά χρημάτων.
  • Τα iPhone μπορούν πλέον να δημιουργούν μεταγραφές από κλήσεις ή ηχογραφήσεις.
  • Το animation της Siri καταλαμβάνει πλέον ολόκληρη την οθόνη του iPhone.

Πώς μπορείτε να κάνετε λήψη της beta:

  • Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να εκτελεί το πιο πρόσφατο λογισμικό. Θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το 2018 ή αργότερα.
  • Ενημέρωση στην πιο πρόσφατη δημόσια έκδοση του iOS.
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Επιλέξτε τη δημόσια έκδοση beta του iOS 18 από το αναπτυσσόμενο μενού.

Πηγή: OT.gr