Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Νέα αναβολή στο ρομποτικό ταξί - Ο Μασκ ζητά «σημαντική αλλαγή»

Tesla: Νέα αναβολή στο ρομποτικό ταξί – Ο Μασκ ζητά «σημαντική αλλαγή»

Ο Μασκ δεν αποκάλυψε πότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για την κυκλοφορία του ρομποταξί

Περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί η Tesla του μεγιστάνα Έλον Μασκ, για να αποκαλύψει το ρομποταξί της, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ενσωματώσει μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή στο μπροστινό μέρος του οχήματος και να «αναδείξει» κάποια άλλα πράγματα.

Ο Μασκ δεν αποκάλυψε πότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για την κυκλοφορία του ρομποταξί της. Το Bloomberg News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εκδήλωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου, τελικά έχει μετατεθεί για τον Οκτώβριο.

«Ζήτησα αυτό που πιστεύω ότι είναι μια σημαντική αλλαγή σχεδιασμού στο μπροστινό μέρος και ο επιπλέον χρόνος μάς επιτρέπει να αναδείξουμε μερικά άλλα πράγματα», είπε ο Ιλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, απαντώντας σε αάρτηση χρήστη που συζητούσε το γεγονός.

Ο Μασκ καθυστερεί το λανσάρισμα του ρομποταξί

Άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε την Παρασκευή, πως η εκδήλωση για το λανσάρισμα του ρομποταξί έχει καθυστερήσει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Καθώς το εγχείρημα της ανάπτυξης συστημάτων ρομποταξί και αυτόνομης οδήγησης αντιμετωπίζει πολλά μηχανολογικά και ρυθμιστικά εμπόδια, οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της Tesla έχουν σημειώσει ότι μια καθυστέρηση στην κυκλοφορία του ρομποταξί δεν θα ήταν έκπληξη.

Ο Μασκ είχε ανακοινώσει την ημέρα αποκάλυψης του Αυγούστου, αφού το Reuters ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η Tesla ακύρωσε το πολλά υποσχόμενο από καιρό φθηνό αυτοκίνητό της και θα συνέχιζε να αναπτύσσει αυτοοδηγούμενα ρομποταξί στην ίδια πλατφόρμα μικρών οχημάτων.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος έχει δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες για το ρομποταξί μέχρι στιγμής. Είπε μόνο ότι ορισμένα οχήματα θα ανήκουν και θα λειτουργούν από την Tesla, ενώ άλλα θα ανήκουν σε ιδιώτες αλλά θα ενοικιάζονται στο δίκτυο της Tesla.

Η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε τη Δευτέρα αφού ο Μασκ υποστήριξε δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να διευκολύνει την Tesla να εξασφαλίσει ρυθμιστικές εγκρίσεις για συστήματα ρομποτικής και αυτόνομης οδήγησης.

Ο Μασκ είχε πει το 2022 ότι η Tesla αναμένει να παράγει μαζικά ένα ρομποταξί χωρίς τιμόνι ή πεντάλ μέχρι το 2024, αφού έχασε πολλές φορές τους στόχους του για οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Αταμάν: «Ετοιμαστείτε για τους τελικούς του 2025»

Το μήνυμα του Εργκίν Αταμάν στους φίλους του Παναθηναϊκού εν όψει της επόμενης σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024