Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση το αίτημα ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΕ, που ζητούν να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καλεί το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τονίζει, «αντί το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ να αναγνωρίσουν τα κενά και τις αστοχίες τους, συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λογιστών».

«Τα λάθη σε προσυμπληρωμένα πεδία των φορολογικών δηλώσεων και η αποδεδειγμένα καθυστερημένη έκδοση των εγκυκλίων και των οδηγιών συμπλήρωσης των εντύπων – ως και 19 μέρες από την επίσημη έναρξη υποβολής των δηλώσεων (26.4.2024) – έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να τις υποβάλουν εμπρόθεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία σε 10 μέρες»

Και προσθέτει πως «ήδη εκκρεμούν 1.700.000 και πλέον ατομικές φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αφορά δηλώσεις με επιχειρηματική δραστηριότητα», υπογραμμίζοντας πως «είναι αδύνατο στις επόμενες δέκα ημέρες να ολοκληρωθεί ομαλά αυτή η διαδικασία».

«Ήδη η ΓΣΕΒΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που οφείλει να υιοθετήσει άμεσα», σημειώνει καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.