Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Παραδέχεται την ευθύνη για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φάμελλος: Παραδέχεται την ευθύνη για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει πως «με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι και τους καταναλωτές να τρέμουν τη στιγμή που θα πάρουν λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιούλιο»

«Η σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές ρεύματος αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά άφησε τους καταναλωτές εκτεθειμένους στα υπερκέρδη λίγων», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος προσθέτει πως «με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι και τους καταναλωτές να τρέμουν τη στιγμή που θα πάρουν λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιούλιο, η κυβέρνηση τρέχει ακόμα μία φορά εκ των υστέρων να διαχειριστεί το πρόβλημα, που η ίδια δημιούργησε, αλλά και το πολιτικό κόστος της κερδοσκοπίας στο ρεύμα».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να πείσει ότι το πρόβλημα είναι αμιγώς εξωγενές και οφείλεται στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή και έρευνα αγοράς στα πολύχρωμα τιμολόγια.

«Πλέον, και μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τις αντιδράσεις των καταναλωτών, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ξεκινάει έλεγχο για να αναλύσει εάν οι προσφορές άνω των 500 Euro/ΜWh μετά τις 8 το βράδυ που εκτοξεύουν τις τιμές οφείλονται σε μη «εύλογο κέρδος» των ηλεκτροπαραγωγών. Ενώ η κυβέρνηση κυκλοφορεί διαρροές για τη φορολόγηση υπερκερδών της ηλεκτροπαραγωγής», αναφέρει.

«Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην έκτακτη φορολόγηση όλων των υπερκερδών στην ενέργεια»

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο μετά την εμπειρία της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να εξακολουθεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και κάποιοι να μετατρέπουν την όποια κρίση σε ευκαιρία για να αποκομίσουν υπερκέρδη εις βάρος των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας. Και τα γαλάζια παιδιά της ΔΕΗ που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να αποδεχτεί άμεσα τις «τεκμηριωμένες προτάσεις» του για τον έλεγχο υπερβολικών προσφορών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την ενεργοποίηση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών όποτε αυτό χρειάζεται και να προχωρήσει στην έκτακτη φορολόγηση όλων των υπερκερδών στην ενέργεια στο μέγιστο συντελεστή του 90% με τα οφέλη να επιστρέφουν δίκαια στους καταναλωτές.

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024