«Απευθύνομαι στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που βρίσκεται από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και που δεν μπόρεσαν να βρουν μια πειστική πολιτική πρόταση στις προηγούμενες ευρωεκλογές», υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε ότι εισέρχεται στην κούρσα της προεδρίας με σκοπό να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, διαφοροποιούμενη ακόμα και από την επίσημη θέση του κόμματος σε κρίσιμα νομοσχέδια, όπως η επιστολική ψήφος και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ την παράταξη και τη συλλογική προσπάθεια ακόμη και αν δεν εκλεγώ»

Υπογράμμισε ότι έδρασε με παρρησία και θάρρος, πιστεύοντας στις τεράστιες δυνατότητες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά την προσέγγιση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την πρόθεσή της να προσεγγίσει τους πολίτες που δεν έχουν πολιτική έκφραση και όσους έχουν απογοητευτεί από άλλα κόμματα.

Ερωτηθείσα για την κομματική πειθαρχία και την απομάκρυνση μελών που δεν ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος, η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι πιστεύει στην πραγματική ηγεσία που λειτουργεί το κόμμα με διαβούλευση και πείθει τα μέλη του.

Ανέφερε ότι θα συγκαλούσε έγκαιρα το πολιτικό συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να καθορίσει ξεκάθαρες θέσεις, προτείνοντας αυστηρούς όρους αξιολόγησης και διαρκή έλεγχο.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επισήμανε ότι, ακόμα και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα συνεχίσει να υπηρετεί την παράταξη και τη συλλογική προσπάθεια για να γίνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Στο εάν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της ως πρωθυπουργό, απήντησε ότι είναι μετρημένη και μεθοδική και ότι το πρώτο βήμα είναι η προεδρία του κόμματος.

Τόνισε την ανάγκη ενότητας του ΠΑΣΟΚ και την ενσωμάτωση όλων των υποψηφίων στην ηγετική ομάδα, καθώς ο καθένας φέρνει κάτι διαφορετικό.

«Οι υποψηφιότητες προσθέτουν πλούτο»

Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι όλες οι υποψηφιότητες προσθέτουν πλούτο με τη διαφορετικότητα των προτάσεών τους.

Ακόμη, η Νάντια Γιαννακοπούλου τοποθετήθηκε υπέρ της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ, τόσο στις θέσεις και τις προτάσεις του όσο και στην πορεία του, αποφεύγοντας, όπως είπε, τον ετεροπροσδιορισμό που παρατηρήθηκε στο παρελθόν.