Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε συνειδητά το λαό για τη μείωση τιμών στο ρεύμα

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε συνειδητά το λαό για τη μείωση τιμών στο ρεύμα

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «τραγέλαφο» αυξήσεων στην τιμή της χονδρικής στο ρεύμα και κατηγορεί κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «χρεοκόπησε» το αφήγημά τους

Τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τα κυβερνητικά μέτρα σχολιάζει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «πλήρη χρεοκοπία της πολιτικής της απελευθέρωσης και των χρηματιστηρίων ενέργειας».

Όπως σημειώνει, «αφού η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνειδητά εξαπάτησαν τον λαό, προεξοφλώντας πριν λίγο καιρό δήθεν τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την ‘εξομάλυνση’ της αγοράς, τώρα, μπροστά στη νέα ‘εκτίναξη’, δίνουν υποσχέσεις για μέτρα που… θα ανακοινωθούν».

«Πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της ‘πράσινης’ μετάβασης»

«Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά», υποστηρίζει το ΚΚΕ, «είναι η πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της ‘απελευθέρωσης’ και των χρηματιστηρίων ενέργειας, καθώς και της λεγόμενης ‘πράσινης’ μετάβασης, την οποία υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, στη βάση των οδηγιών της ΕΕ».

Προσθέτει, μάλιστα, πως «είναι η χρεοκοπία του αφηγήματος των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ, ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της διευρυμένης ευρωενωσιακής αγοράς, θα έριχνε τις τιμές».

«Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με την πολιτική που έχει μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν, έχει ‘θάψει’ τις φθηνές εγχώριες πηγές ηλεκτροπαραγωγής προς όφελος της άναρχης επέκτασης των ΑΠΕ και του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου, οδηγώντας μέχρι και στον ‘τραγέλαφο’ των αυξήσεων στην τιμή της χονδρικής, επειδή οι ιδιώτες παραγωγοί εξάγουν το πλεόνασμα ενέργειας σε άλλες χώρες της ΕΕ», σημειώνει καταληκτικά το ΚΚΕ.

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024