Συνεδριάζει σήμερα στις 14:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στο κτίριο «Μίμης Δαρειώτης», στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η σημερινή Πολιτική Γραμματεία έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, που δεν ολοκληρώθηκε, και κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε σχέση με τη χρηματοδότηση των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Η λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα», ή αλλιώς οι «8», στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν νέο κείμενο ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος για τις αναφορές σε μαύρα ταμεία και τη διάλυση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι τριγμοί και η απάντηση

Επίσης, οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη  για τα οικονομικά του κόμματος έχει φέρει τριγμούς και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παλαιά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα της περιόδου 2015 – 2019 καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να κλείσει τη συζήτηση που, σύμφωνα με τους ίδιους, πληγώνει και προσβάλλει το κόμμα και στο επίπεδο και με τον τρόπο που διεξάγεται δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν το δικό μας κόμμα», τονίζει από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News. «Σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου, όπως πέρασαν οι σακούλες της Siemens στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί την ίδια διαβεβαίωση να δώσει και ο κύριος Μητσοτάκης;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αυγή έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 18:00.