Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ανεπίτρεπτες εκφράσεις του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλα στον τηλεοπτικό αέρα, με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να λέει μεταξύ άλλων «βούλωστο» προς τη γραμματέα της ΝΔ.

Η αντιπαράθεση των δύο πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica», για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, με τη φρασεολογία ωστόσο και το ύφος του κ. Πολάκη να είναι απαράδεκτα, ρίχνοντας κατακόρυφα το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και αποπροσανατολίζοντας από την ουσία του θέματος.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι, αποκλείοντας τους από το σύστημα, με χιλιάδες καταγγελίες από γιατρούς και ασθενείς να φτάνουν από όλη την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μετά τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου -που συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής- για «κόψιμο» στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

Η κόντρα Συρεγγέλα – Πολάκη

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης η Μαρία Συρεγγέλα τον κατηγόρησε ότι είναι «μεγάλος ψεύτης» και κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο, με τον ίδιο να απαντά ότι η απόφαση αυτή στηρίζεται σε νόμο που είχε βγει προ εξαμήνου και τώρα απλώς έκαναν διασταλτική ερμηνεία του νόμου περί ενεργών και μην ενεργών ΑΜΚΑ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το έκαναν και ανακαλώντας ανάλογη πράξη του τότε υπουργού υγείας Θ.Πλεύρη.

Η Μαρία Συρεγγέλα επέμενε και του ζητούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία του.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναξε ο Παύλος Πολάκης, με τη γραμματέα της ΝΔ να απαντά: «να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε. Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων υπογράμμισε πως «να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει με το 41%. Κομμένες οι μπούρδες».

Διαγραφή Πολάκη ζήτησε ο Παύλος Μαρινάκης

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA, μετά τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τη γραμματέα της ΝΔ.

«Εχθές το βράδυ έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό σε ένα τηλεοπτικό πάνελ τοπικού σταθμού, με την παρουσία της γραμματέως της ΝΔ, της κα Συρεγγέλα, και εκπροσώπων όλων των κομμάτων», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Πολάκης και πάνω σε έναν έντονο διάλογο είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της κ. Συρεγγέλα, κατά μίας πολιτικού αντιπάλου και γυναίκας. Χαρακτηρισμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι πολύ ευαίσθητος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές και τις παραιτήσεις υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και σε κάθε περίπτωση να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Αν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είμαστε αλά καρτ ευαίσθητοι», υπογράμμισε.

Όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης στο MEGA:

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στο X επισήμανε πως «βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…» ο @pavpol2222 χθες στο @AtticaTV_gr προς την @mariasyrengela ο Σύριζα που «μάχεται κατά του σεξισμού»….αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … «προοδευτικός…» επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται».